spot_img
24.3 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăEconomicMinisterele Energiei și Muncii, sesizate în legătură cu încălcarea CCM de la...

  Ministerele Energiei și Muncii, sesizate în legătură cu încălcarea CCM de la CEO

  Sindicatul Solidaritatea 2013 de la cariera Lupoaia a trimis o sesizare mai multor instituții prin  care reclamă faptul că s-a încălcat Contractul Colectiv de Muncă: „Am făcut joi dimineața o sesizare către companie, către Ministerul Energiei, Corpul de Control al Ministerului Energiei și Ministerul Muncii că s-a încălcat Contractul Colectiv de Muncă“, a spus Nicu Bunoaica, președintele sindicatului de la cariera Lupoaia.

  Acesta a sesizat, în prealabil, Inspectoratul Teritorial de Muncă: „Conform articolul 153, aliniatul 1 din Contractul Colectiv de Muncă privind economia la fondul de salarii. Acel articol  spune clar că economia la fondul de salariu se identifică în ultimul semestru al anului li se dă în mod egal în luna decembrie ala aceluiași an. Compania nu a făcut acest lucru și am sesizat ITM, care mi-a recomandat să solicit de la companie informațiile necesare“.

  Vineri este programată o întâlnire a Comisiei mixte administrație-sindicate în care se va discuta despre împărțirea economiei de la fondul de salariu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: