Mai multe cariere miniere din Complexul Energetic Oltenia ar trebui să fie închise pentru că lucrează cu personal sub normative. Este opinia lui Marius Cătălin Berca, sindicalist în cadrul Unității Miniere de Cariere Jilț. Berca este de părere că, dacă inspectorii de muncă ar face verificări pe această linie în carierele miniere, ar constata că lipsește personalul prevăzut în normative.
Este în special situația multora dintre utilaje, respectiv excavatoare, dar și la alte puncte de lucru unde personalul este înjumătățit. În opinia sindicalistului, lipsa unui număr adecvat de lucrători în anumite sectoare pune în pericol siguranța și sănătatea la locul de muncă. Astfel, mai puțini angajați sunt în situația de a executa un număr mai mare de sarcini, adică activitățile colegilor lor care între timp au ieșit la pensie s-au transferat sau au decedat. Marius Berca a spus că se lucrează și cu jumătate dintre angajații care ar trebui.
Și în sucursalele electrocentrale sunt probleme legate de încadrarea cu personal suficient. S-a ajuns ca un singur om să lucreze într-un punct de lucru unde altă dată erau cel puțin trei persoane. Problemele legate de asigurarea specialiștilor se vor accentua în momentul în care Legea 74 va începe să producă efecte și 2.000 de mineri și energeticieni se vor pensiona. Se va întâmpla chiar din acest an. Complexul Energetic Oltenia încearcă în aceste zile să încadreze 600 de lucrători pentru carierele miniere. Este vorba de electricieni, lăcătuși-mecanici și sudori. Numărul va fi însă prea mic, dacă vor avea loc și cele 2.000 de plecări prin pensionare. Aceasta având în vedere că producția de energie electrică și lignit va rămâne în aceiași parametri.