spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăEconomicPropunere pentru TESA din CEO: ori în producție, ori acasă

  Propunere pentru TESA din CEO: ori în producție, ori acasă

  Se anunță concedieri în rândul personalului TESA din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Oficialii susțin că peste 700 de posturi trebuie să dispară din organigramă în 2021. ”Există și posibilitatea unei treceri în producție dar sunt colegi care nu pot pentru că nu au calificarea necesară”, a transmis consilierul Ion Rușeț.

  “În 2021 avem un program de reducere de personal. Nu vorbim despre o noutate, este prevăzut în plan. Aproximativ 400 de colegi cu aportul de grupă, prin condiţiile de muncă periculoase sau vătămătoare, îndeplinesc condițiile de pensionare. Există o diferența până la 775 de salariați care trebuie să plece și trebuie să reașezăm structural această companie. Am avut peste 800 de colegi, din producție, care au părăsit sistemul în 2020. Trebuie să reașezăm raportul dintre personalul PRODUCȚIE și TESA. Va fi un program de restructurare cu posibile concedieri asupra personalului TESA”, a declarat consilierului Directoratului, Ion Rușeț.

  Calificarea personalului

  Sindicatele vor avea un cuvânt de spus în privința plăților compensatorii. Va fi un dialog în care vor fi stabilite criteriile care stau la baza măsurilor ce urmează să fie luate. „Se vor purta discuții cu sindicatele și vom stabili criterii clare. Vom discuta și pe tema recompensațiilor financiare. Vom rediscuta măsura compensatorie în funcție de structura personalului care pleacă, pentru că activitatea companiei ,ca și structura organizatorică, va fi modificată. Există o echipă de lucru care va face propuneri și Directoratul va aproba. Există și posibilitatea unei treceri în producție dar sunt colegi care nu pot trece în producție pentru că nu au calificarea necesară”,a mai transmis Rușeț.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: