spot_img
-0.8 C
Târgu Jiu
miercuri, noiembrie 29, 2023
Altele
  AcasăEconomicSoluție sindicală pentru CEO: „Germania i-a plătit pe mineri și a putut...

  Soluție sindicală pentru CEO: „Germania i-a plătit pe mineri și a putut să dea drumul din nou la termocentrale”

  Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia propune ca angajații din sectorul minier să fie plătiți, în cazul în care anumite grupuri vor intra în rezervă tehnică. Prin urmare, carierele miniere vor fi disponibile oricând să producă lignit sau să crească producția de cărbune, în funcție de grupurile care vor fi puse în funcțiune, la solicitarea Dispeceratului Energetic Național și a Ministerului Energiei.

  Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a declarat că minerii vor trebui să fie plătiți în perioada în care grupurile energetice vor fi în așteptare și nu vor produce curent electric. Acest lucru va trebui să fie reglementat legislativ. Căldărușe dă ca exemplu situația grupurilor pe bază de cărbune din Germania care nu au fost închise, iar minerii au fost păstrați în carierele miniere.

  „Germania i-a plătit pe mineri și a putut să dea drumul din nou la termocentrale. Nu le-au închis. Nu au închis nici grupurile pe cărbune, nici carierele miniere. Au plătit oamenii și acum au putut să le pună în funcțiune. Este o soluție și pentru Complexul Energetic Oltenia. România nu își permite să renunțe la cărbune în perioada următoare. Aș spune în anii următori”, a declarat la o televiziune locală Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia din CEO.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: