spot_img
16 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăEconomicVicepreședintele Comisiei Europene: „Nu există viitor în cărbune“

  Vicepreședintele Comisiei Europene: „Nu există viitor în cărbune“

  Vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, la Zf Power Summit, că industria minieră nu mai are viitor în România și că gazul trebuie să devină combustibilul de tranziție: „Ca un strănepot al minerilor, trebuie să fiu brutal de sincer: nu există viitor în cărbune. Din punct de vedere economic, nu mai este cere pentru cărbune. Sunt subvenţii de miliarde de euro date în industrie, care ar putea fi folosite altfel. Nu mai vorbim nici de emisiile de dioxid de carbon. Industria nu are viitor, dar oamenii care lucrează în industrie au viitor.

  Ce combustibil poate să înlocuiască și gazul

  Timmermans este vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, care se ocupă implementarea Green Deal. Acesta a spus că hidrogenul poate fi o soluție pentru înlocuirea cărbunelui: „Sper ca România să vină cu un plan despre cum să facă tranziţia de la cărbune şi să câştige din această oportunitate. Avem nevoie de gaz ca intermediar până la tranziţia către energia regenerabilă. Trebuie să facem o infrastructură pentru gaz care să poată să fie folosită şi pentru energiile viitorului, cum ar fi hidrogenul. Hidrogenul este energia viitorului, inclusiv pentru România. (…) Cred că este important ca tranziţia energetică să se facă conform unei scheme europene. România trebuie să urmeze acelaşi proces de dezvoltare ca ţările din Balcani. Europa este un lider în tehnologiile cu hidrogen. Pentru România este important să facă parte din această dezvoltare. Atât la nivel naţional dar şi local, pentru cetăţeni. Daca avem succes în acest val al renovării, dacă putem face împrumuturile şi cunoştinţele mai accesibile pentru a ajuta oamenii să beneficieze de regenerabile în casele lor, vom fi câştigători”.

  Comisia Europeană a declanșat o „investigare aprofundată“ a Planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, care și-a propus ca până la sfârșitul anului 2025 să rămână în funcțiune cu cinci grupuri energetice pe cărbune, iar trei să fie trecute pe gaz.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: