spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăEditorialArd românii în spitale

  Ard românii în spitale

  Sistemul medical a fost pus la grea încercare în ultimul an și jumătate odată cu apariția Covid. Lacune mari existau oricum: lipsa medicilor, lipsa aparaturii, a consumabilelor, și de ce nu, a empatiei. Dar acum, acum este negru, negru de fum.

  Ne ard românii în spitale. Se prăpădesc în chinuri suflete nevinovate și așa puse la grea încercare de boală. Se strigă, se urlă după ajutor pe la ferestre și pe holuri de medici, asistente și bolnavi deopotrivă. Se ”adună” bolnavii pe tărgi și se scot afară, la aer, la viață, la speranță. Unii nu au mai avut noroc să fie scoși la timp :(, dramatic… crunt.

  Spitalele românești au ars ca niște torțe și în trecut dar nu am învățat nimic. După spitalul din Piatra Neamț, Matei Balș, Victor Babeș etc,  a venit rândul Constanței… și cine știe care vor mai urma.

  Avem spitale vechi, prea vechi, prost manageriate, prost întreținute, pline de improvizații, așa cum se pare că s-a petrecut și la Constanța unde tragedia se pare că a avut drept cauză o flacără declanșată de un prelungitor de curent electric. Ce scuză aveți?

  Empatic din fire, așa cum îl știu toți românii, președintele țării a ținut să transmită un mesaj ”Statul român a eșuat în misiunea de a-și proteja cetățenii”. Dar oare cine conduce acest stat? Unde este atât de promisa Românie normală?

  Neputința, delăsarea și incompetența autorităților au făcut din statul pe care îl reprezintă unul fragil, o caricatură, în care cetățenii riscă în orice moment să moară arși de vii pe un pat de spital, laolaltă poate cu medici și asistente, într-o pandemie în care oricum aceste autorități au fost depășite de la început.

  Poate ar trebui să mergeți acasă domnule Prim-ministru și domnule Ministru al sănătății. Un gest bărbătesc și de onoare este să vă dați demisia. Sau așteptați să vă scoată poporul în șuturi?

  Doamne ferește-ne să ardem ca șoarecii-n spitale!

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: