spot_img
21.5 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăEvenimentAbator închis de inspectorii sanitar-veterinari

  Abator închis de inspectorii sanitar-veterinari

  Un abator din județul Gorj a fost închis de inspectorii sanitar-veterinari ca urmare a neregulilor constate. Spațiile și utilajele nu erau întreținute în mod corespunzător. „S-a emis o ordonanță de suspendare temporară a activității desfășurate de un abator, pentru o perioadă de 30 zile, pentru multiple deficiențe structurale și funcționale (întreținere necorespunzătoare a spațiilor și utilajelor; ventilație ineficientă; chiuvete și sterilizatoare pentru  cuțite, nefuncționale, sistemul de evacuare a apelor uzate, nefuncțional; neasigurarea protecției eficiente împotriva accesului dăunătorilor; nerespectarea destinației spațiilor; neaplicarea bunelor practici de igienă în vederea prevenirii contaminării“, a transmis Robert Spînu, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj.

  Șapte magazine de legume fructe, amendate

  De asemenea, DSVSA Gorj a amendat șapte magazine de legume fructe. „Au fost aplicate șapte amenzi de câte 1.200 de lei la magazine de legume-fructe, pentru încălcarea normelor de igienă a spațiului și pentru deficiențe de depozitare a legumelor și fructelor proaspete (lipsa echipamentului de protecție și a fișei de aptitudini a personalului; lipsa contractului DDD cu o societate autorizată; lădițe cu legume și fructe așezate direct pe paviment; paleți, paviment și plafon neigienizate; nedelimitarea unui spațiu inscripționat pentru produse degradate“, au mai anunțat reprezentanții DSVSA Gorj.

  Un supermarket a fost o amendat de 10.000 lei pentru neasigurarea condițiilor optime de depozitare a legumelor și fructelor proaspete, iar în raft au fost găsite legume depreciate. O altă amendă tot de 10.000 de lei a fost aplicată unui magazin pentru sectorizarea necorespunzătoare a produselor alimentare față de cele nealimentare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: