spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăEvenimentAncheta se extinde în dosarul tăierilor ilegale de arbori de la Tismana...

  Ancheta se extinde în dosarul tăierilor ilegale de arbori de la Tismana și Peștișani. Alte trei persoane au fost reținute

  Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj extinde ancheta în dosarul tăierilor ilegale din pădurile din localitățile Peștișani și Tismana. Alte trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore. Este vorba de administratorul unei societăți comerciale cu profil exploatări forestiere, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, dare de mită, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, instigare la tăiere nelegală de arbori în formă continuată, instigare la furt de arbori în formă continuată și evaziune fiscală în formă continuată.

  Măsura reținerii a fost luată și față de doii angajați ai societății, care sunt puși sub acuzare pentru constituire a unui grup infracţional organizat, dare de mită, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, instigare la tăiere nelegală de arbori în formă continuată, instigare la furt de arbori în formă continuată.

  Șase pădurari și ingineri silvici sunt în arest la domiciliu

  Șase persoane sunt arestate le domiciliu în acest dosar penal de amploare privind tăierile ilegale de lemne din pădurile din zonele Peștișani și Tismana.

  Este vorba de șeful Ocolului Silvic Tismana, Ion Tăerel este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, instigare la fals intelectual în formă continuată, instigarea la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori şi complicitate la furt de arbori, conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

  Tiberiu Logăscu, inginer silvic în cadrul unui ocol silvic, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prevăzute de art. 289 alin.1 Cod penal (săvârşită în luna mai 2018), fals intelectual, prevăzute de art. 321 Cod penal, folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori şi complicitate la furt de arbori.

  Ilie Grecescu, şef de district, este acuzat desăvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată, folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată şi favorizarea infractorului.

  Pădurarii Daniel Văcaru şi Daniel Tănasie sunt cercetaţi pentru tăiere nelegală de arbori, fals intelectual în formă continuată, folosirea unor dispozitive false de marcare şi folosirea funcţiei în scopul favorizării unor persoane.

  Petrişor Tănasie, siz Paşa, administratorul de fapt al unei societăţi comerciale cu profil exploatări forestiere, potrivit oamenilor legii, este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de instigare la tăiere nelegală de arbori şi instigare la furt de arbori, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată şi instigare la fals intelectual.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: