spot_img
5.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăEvenimentSpitalul 700, „mistuit” de două incendii! Vezi cum au acționat pompierii gorjeni

  Spitalul 700, „mistuit” de două incendii! Vezi cum au acționat pompierii gorjeni

  exercitiu-isu-spital-1Cutremur urmat de două incendii la Spitalul 700! Panică ieri la una dintre cele mai importante instituții care își au sediul în Târgu-Jiu: pacienții și personalul medical fugea speriat pe holurile Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, iar pompierii au acționat ca la carte, făcând față cu brio situației de maximă urgență. Din fericire, toată întâmplarea nu a fost decât un exercițiu de simulare susținut de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj.

  exercitiu-isu-spital-3Un exercițiu al pompierilor gorjeni a băgat în sperieți cetățenii care au trecut ieri prin zona Spitalului județean de Urgență Târgu-Jiu, sediul de pe strada Progresului. Cei care nu au știut că ceea ce se întâmplă nu este decât un exercițiu, au spus că s-au speriat. Exercițiul a început la ora 10.00, când apelul la 112 a fost inițiat de Cornel Ionescu, angajat al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, responsabil pentru situațiile de urgență. Acesta anunța că în urma unui cutremur au avut loc două incendii, unul la centrala termică a spitalului și celălalt la etajul 6, fiind rănite mai multe persoane. Imediat, autoritățile au declarat cod roșu de intervenție. La această simulare au fost prezente echipaje complexe de intervenție, zeci de pompieri, echipe de descarcerare, jandarmi, salvamontiști și personal medical. Angajații ISU au folosit o autospecială pentru lucru la înălțime pentru a scoate afară victimele prinse în incendiu. Traian Șuță, șeful ISU Gorj, a spus că prin aceste exerciții se dorește corectarea problemelor care apar în timpul unei simulări pentru o situație de urgență,ca într-o situație reală totul să funcționeze normal. „ISU Gorj a organizat un exercițiu complex de intervenție la SJU Târgu-Jiu. Am simulat intervenția în cazul unui cutremur urmat de incendii. Nu au fost lucruri grave care ar putea împiedica o intervenție în realitate. În exercițiu au fost implicați aproximativ 40 de angajați ai ISU Gorj. Aceste exerciții ne arată dacă sunt probleme și apoi noi găsim soluții. Nu cred că a fost cazul astăzi”, a declarat Traian Șuță de la ISU Gorj.

  Se va face o analiză

  exercitiu-isu-spital-2Prezent la această simulare de cutremur a fost și prefectul județului Gorj, Gheorghe Paraschivu, care spune că se vor analiza toți timpii de reacție, pentru a stabili dacă e nevoie de îmbunătățiri aduse planului de intervenții în astfel de situații. Cornel Ionescu a dat asigurări că spitalul are expertiză tehnică pentru risc seismic, făcută anul trecut. Astfel, clădirile Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu rezistă unui seism de magnitudine maximă, înregistrat la noi în țară. „Aprecierea este bună pentru cei de la ISU, exercițiul a fost binevenit. Noi avem o expertiză la risc seismic. În cazul unui cutremur pot fi răniți, pot fi incendii, există echipe din cadrul SJU care pot interveni. Când se activează planul roșu al județului, se activează și planul alb al spitalului și se intervine. Sunt proceduri când suni la 112, trebuie să se asigure că nu le dai informații false”, a spus Cornel Ionescu de la SJU Târgu-Jiu. „A fost un exercițiu pe care l-am făcut împreună și care a ieșit bine. A fost vorba despre 11 victime cărora li s-a acordat ajutorul așa cum trebuia și apoi au fost transportate la UPU”, a declarat medicul Maddy Huzu.

  exercitiu-isu-spital-6exercitiu-isu-spital-5exercitiu-isu-spital-4

   
   
   
   
   
   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: