spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesFocar de coronavirus pe Secţia Psihiatrie a Spitalului Orăşenesc Turceni

  Focar de coronavirus pe Secţia Psihiatrie a Spitalului Orăşenesc Turceni

  Focar de coronavirus la Spitalul din Turceni. Mai mulți pacienți internați pe secția de psihiatrie au fost infectați cu coronavirus. Secția este în carantină, bolnavii infectați fiind trimiși, pentru tratament, în alte unități medicale.

  Peste 30 de bolnavi cu afecțiuni psihice, pacienți ai Spitalului din Turceni, au fost infectați cu virusul SARS COV2. Unii s-au vindecat, alții încă primesc tratament de specialitate. Conducerea unității susține că starea de sănătate a bolnavilor nu le pune viața în pericol deși, pe lângă afecțiunea psihică, mulți suferă și de alte boli cronice.

  33 infectați, 65 pacienți

  „Da, avem un focar în desfășurare. În prezent, de la începutul anului, avem 33 de cazuri de infectări cu Covid19. Secția este în carantină, aceasta a fost măsura impusă de DSP Gorj. Noi facem testări periodice. Din ianuarie până acum apar periodic cazuri. De câte ori testăm, găsim pacienți infectați. Am avut pacienți pe care i-am trimis la Târgu Cărbunești, la Craiova chiar și la Prahova pentru tratament. S-au tratat, s-au negativat și s-au întors. În momentul în care se pozitivează un pacient nu îl ținem, îl trimitem la secții covid pe psihiatrie. Este suprinzător faptul că acești pacienți cu probleme psihice și diverse afecțiuni cronice reacționează mai bine decât alți pacienți care nu au problemele lor. La ora actuală în secția de Psihiatrie avem internați 65 de pacienți”, a transmis managerul Spitalului din Turceni, Dragoș Hațeganu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: