spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesMedic pneumolog ajuns pacient cu COVID-19: „Mai bine mă tratam acasă“

  Medic pneumolog ajuns pacient cu COVID-19: „Mai bine mă tratam acasă“

  Elena Vlad, medic pneumolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost internată la Secția de Boli Infecțioase, după ce a fost testată pozitiv la testul de COVID-19. Aceasta este revoltată de faptul că a cerut ajutor medical în momentul în care se simțea rău și nu i-a fost acordat. Mai mult decât atât, cadrul medical nici măcar nu a chemat medicul care era de gardă.

  Întâmplarea a avut loc în momentul efectuării controlului efectuat de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj, în urma căruia s-a stabilit că trei medici de la Terapie Intensivă care figurau internați cu COVID-19 nu au fost găsiți în saloane, iar, ulterior, au fost depistați acasă de către polițiști.

  „Era o doamnă care era în față, iar cei din spate cred că erau organe de control deoarece s-au retras foarte repede. Când au intrat, eu am spus: «Ce bine că ați venit, pentru că îmi este rău. Luați-mi o saturație!». S-a făcut prezența. Dânșii s-au retras imediat, iar doamna a răspuns că o să-i conducă pe dânșii și că o să se întoarcă. S-a dus și nu s-a mai întors. Era un cadru medical, bineînțeles. Aș vrea să știu cine este. Avea obligația să anunțe medicul de gardă“, a relatat Elena Vlad.

  „Mai bine mă tratam acasă“

  Elena Vlad spune că salonul în care a stat avea igrasie și avea un geam mic. „Se putea deschide pentru a se face cât de cât ventilația, dar se deschidea și ușa, pentru că nu se închidea bine și se făcea curent“.

  De asemenea, Elena Vlad susține că a contactat în spital o tulpină mai puternică decât cea pe care o avea: „Am luat o tulpină mai puternică, în condițiile în care nu se asigură ventilația așa cum trebuie. Mai bine mă tratam acasă“.

  Soțul a căpătat o conjunctivită

  Soțul medicului a fost internat și el în spital, deși a avut simptome ușoare și medii. În cazul său, problemele s-au agravat atunci când ajuns acasă, deoarece s-a ales cu o conjunctivită puternică: „Când am ajuns acasă, eu nu eram atentă, pentru că îmi era destul de rău, și nu am văzut ce face soțul meu, care a venit din spital cu laptop-ul. A lucrat ceva la laptop și nu l-a dezinfectat și după două zile a făcut o conjuctivită foarte puternică. I s-au umflat ochii, îl dureau și nu a mai putut să vadă nimic. L-am întrebat dacă a dezinfectat laptop-ul. Noi aveam imunitatea noastră, la coronavirus, dar nu la porcăria adusă din spital“, a mai spus Elena Vlad.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Vai de mine, pai cum, pentru medici nu aveti un spital de cinci stele, in care sa isi trateze afectiunile????? Cand vin pacientii sa se planga de conditiile din spitale, ce le spuneti voi medicii???? Sau, sa inteleg ca, in tara noastra sunt doua categorii de fiinte: medicii si…..restul lumii ????? Nu va este rusine???? De cate ori pe zi intrati, voi medicii, in saloanele cu pacientii diagnosticati cu Covid? Niciodata!!! Cele care intra in saloane sunt asistentele medicale si infirmierele. Sa va fie rusine!!!!!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: