spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesSpitalul din Târgu Jiu a primit ventilatoare, dar nu le-a pus în...

  Spitalul din Târgu Jiu a primit ventilatoare, dar nu le-a pus în funcțiune

  Cinci ventilatoare necesare pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19 au venit la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu în urmă cu zece zile, însă nu au fost puse în funcțiune până în prezent.

  Dumitru Vienescu, managerul unității medicale, a explicat că s-a întârziat pentru că reprezentanții firmei care au furnizat ventilatoarele trebuie să vină și să facă instructajul, pentru ca aparatele să nu își piardă garanția: „Ventilatoarele sunt noi și trebuie puse în funcțiune de către o firmă specializată care le-a și adus. Luni se va face instructajul și vor fui puse în funcțiune. Nu pot fi puse în funcțiune fără instructaj, deoarece se pierdere garanția“.

  Dumitru Vienescu a spus că ventilatoarele vor fi puse la dispoziția secțiilor ATI COVID-19 și ATI suspecți.

  Alte patru spitale au primit ventilatoare

  Alte patru spital din Gorj au primit ventilatoare de la Ministerul Sănătății, care au și fost puse în funcțiune. Câte un aparat a ajuns la spitalele din Rovinari și Târgu Cărbunești, iar câte două la unitățile medicale de la Turceni și Motru.

  În această perioadă este o nevoie crescută de ventilatoare ca urmare a creșterii numărului de pacienți care suferă de simptome severe în urma infectării cu COVID-19.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: