spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăCulturaViolonistul Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu, la Târgu Jiu

  Violonistul Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu, la Târgu Jiu

  Violonistul Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu vor ajunge din nou în Parcul Coloanei fără Sfârșit din Târgu Jiu. Alături va fi Dragoș Ilie la chitară clasică.

  Concertul va avea loc duminică, pe 10 iulie 2022, de la ora 20.00.

  Turneul Internațional Stradivarius din acest an, ajuns la ediția a XV-a, este „PAGANINI MAGIC” și se desfășoară în perioada 26 iunie-16 iulie 2022. Este un turneu dedicat marelui muzician Niccolo Paganini, considerat, pe lângă „cel mai virtuos violonist” și un virtuos la chitară, care a scris multe sonate și concerte inedite.

  “Am fost întrebat de multe ori care este gradul de libertate de care mă bucur ca artist. Dacă pentru majoritatea concertelor trebuie luate în calcul o mulțime de variabile, pentru mine, excepția notabilă este Turneul Stradivarius. Îl consider laboratorul meu de experimente muzicale, locul în care pot traduce în realitate ideile mele cele mai îndrăznețe. Fiecare ediție este o nouă provocare și parcă un pariu pe care îl pun cu mine însumi, în primul rând, cât de departe pot să merg de data asta? Și propunerea din acest an, la a XV-a ediție a Turneului Stradivarius, nu va face excepție! În anul 2022 vreau să cânt în multe locuri, în primă audiție, o serie de sonate pentru vioară și chitară clasică, semnate de Niccolo Paganini, un concert în care sunetul muzicii va întâlni spectacolul luminii, printr-un concept de light design de excepție. Numele lui Niccolo Paganini aproape că nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este considerat magicianul viorii, cel care a produs o adevărată revoluție în muzică și cel a cărui virtuozitate nu a fost niciodată egalată. Puțină lume știe, însă, despre pasiunea sa pentru chitară, instrument care în secolul XIX cunoștea o popularitate greu de imaginat în ziua de azi. Paganini, însuși, consideră chitara ca fiind Regina sa – și nu vioara!

  Mă bucur din tot sufletul să îl am alături de mine pe Dragoș ILIE, un muzician remarcabil și un artist de primă mână, câștigător a numeroase premii naționale și internaționale, care a ales să trăiască și să studieze în SUA. Special pentru Turneul Stradivarius, Dragoș revine în România, ocazie rară de a-l asculta live, la chitară clasică, la noi acasă.

  Turneul Stradivarius din acest an – “PAGANINI MAGIC”- va împlini un proiect al lui Paganini din ultimele sale zile de viață. Pe patul de moarte, răpus de tuberculoză, acesta plănuia un turneu de vioară și chitară, împreună cu bunul său prieten. Moartea însă nu a mai așteptat.

  Pot spune că sunt extrem de emoționat să știu că peste secole pot duce la îndeplinire una dintre ultimele dorințe ale magicianului viorii: un turneu în care sunetul viorii va întâlni sunetul chitării. Doresc să vă mulțumesc din toată inima, dumneavoastră, publicului, că sunteți alături de noi și în această nouă călătorie muzicală și vă urez audiție plăcută!”, a transmis violonistul Alexandru Tomescu

  Ajutor pentru tinerii artiști refugiați din Ucraina

  Turneul Internațional Stradivarius din acest an este dedicat unei cauze de interes public-#Conectați la Muzică#Conectați la FapteBune. „Propunem publicului să se implice și să acționeze în sprijinul tinerilor artiști ucraineni afectați de război. Pacea și Libertatea nu sunt gratis în Ucraina. Imaginea războiului înfăţişând femei şi copii plângând în staţiile de metrou din Kiev, care s-au adăpostit acolo pentru a se feri de bombele ruseşti, sau mame și copii refugiați în lumea largă, înseamnă sacrificiul suprem pentru valorile democrației și libertății. Fondurile colectate vor merge către tinerii artiști refugiați din Ucraina“, se arată într-un comunicat de presă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: