spot_img
14.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 10, 2023
Altele
  AcasăNationalCum să alegeți o hota de bucătărie

  Cum să alegeți o hota de bucătărie

  De la pasionații de gătit acasă până la bucătarii experimentați, a face mizerie în bucătărie este inerent meseriei. Este în aer, indiferent cât de atent și precis este artistul culinar – grăsime, fum, gaze și, bineînțeles, stropi de mâncare. Aici intervine hota de bucătărie, întotdeauna utilă, pentru a salva ziua.

  Ce este o hotă de bucătărie?

  Hotele de bucătărie sunt o componentă vitală pentru fiecare bucătărie, eliminând mirosurile, fumul și particulele nocive din aerul pe care îl respirați în timp ce gătiți. Cu ajutorul unor ventilatoare puternice, aerul din jurul aragazului este tras prin filtre sau într-o conductă pentru a fi trimis în afara casei. Fumul, căldura, umezeala, particulele microscopice de alimente și alte impurități sunt filtrate sau îndepărtate în întregime din bucătărie pentru a preveni contaminarea aerului sau a alimentelor dumneavoastră.

  Aveți nevoie de o hotă de bucătărie?

  Răspunsul scurt este: Da, aveți nevoie de o hotă de bucătărie. Întrebările mai discutabile sunt: ce fel de hotă va funcționa pentru spațiul dvs. și cât de mare ar trebui să fie una pentru gătitul care are loc în bucătăria dvs.?

  Există câteva considerații de bază, dar importante pentru proprietarii de locuințe atunci când plănuiesc să includă o hotă în actualizarea bucătăriei lor:

  • Siguranța bucătăriei – Atunci când apar surprize în bucătărie, de la experimentele culinare ale copiilor la ceva mai serios și mai afumat, fumurile și gazele concentrate, cum ar fi monoxidul de carbon, se pot acumula neobservate. Cel mai bine este să filtrați aerul curat cât mai curând posibil și să eliminați în totalitate aerul periculos, pentru siguranța întregii gospodării.
  • Curățenie și întreținere – Pe lângă faptul că dispersează mirosurile persistente de gătit care înfundă aerul, hotele de bucătărie direcționează particulele la fel de nevăzute de grăsime și alimente în sus, în filtre și conducte. O hotă Whirlpool de bucătărie ajută la eliminarea grăsimii din aer înainte ca aceasta să se depună pe suprafețele din bucătărie. Acest lucru ajută la menținerea lor departe de plita de gătit și de tejghea, reducând la minimum cantitatea de mizerie de mâncare gătită, cu crustă, pe care trebuie să o curățați de pe gresia din spate și de pe alte suprafețe din jur.
  • Sursă suplimentară de lumină – Multe modele de hotă Whirlpool de bucătărie oferă becuri sau panouri de lumină sub hotă, îndreptate în jos, spre plita de gătit. Acest lucru adaugă comoditate la pregătirea și curățarea mesei, punând lumina exact acolo unde aveți nevoie de ea, deasupra spațiului de lucru în timp ce gătiți.
  • Valoarea adăugată a proprietății – Hotele de bucătărie reprezintă o îmbunătățire și o investiție în casa dumneavoastră. Acestea adaugă siguranță și acces atunci când vă ocupați de colțurile întunecate ale arzătoarelor cu iluminare din spate. Ele elimină materialele periculoase din aer și minimizează acumularea de murdărie de gătit. Cu alte cuvinte, hotele de bucătărie sunt la mare căutare. A avea o hotă Whirlpool de bucătărie instalată corespunzător în bucătărie este o opțiune pe care mulți cumpărători de case o caută ca standard.

  Care este diferența dintre hotele de bucătărie?

  Deoarece fiecare bucătărie este diferită, hotele de bucătărie au fost concepute pentru a se potrivi unei varietăți de spații și sarcini. Există câteva standarde generale pe care trebuie să vă asigurați că o hotă de bucătărie le acoperă, atunci când căutați cea mai bună opțiune. Acest lucru ajută la restrângerea capotei potrivite pentru locul de muncă din prima încercare, mai degrabă decât să vă mulțumiți cu un produs care nu este perfect.

  Întreaga funcție a hotei de bucătărie este de a menține aerul curat, pentru a asigura o ventilație sigură a bucătăriei. Există diferite modalități de a atinge acest obiectiv, în funcție de cerințele spațiului.

  Cel mai eficient mod de a elimina aerul contaminat dintr-o încăpere mai mică este, desigur, să îl îndepărtați în întregime. Aceasta înseamnă să trimiteți aerul în exterior prin intermediul unor ventilatoare care îl împing de-a lungul unor conducte interne din tavan sau lipite de perete. Conductele se ventilează apoi în afara casei sau a podului și ar trebui să fie asociate cu un amortizor de tiraj pentru a preveni ca vântul sau umiditatea exterioară să se întoarcă în țeavă.

  Capacele de perete lateral sunt folosite acolo unde conducta de aerisire se termină sub linia acoperișului, ceea ce necesită ca conducta să formeze cel puțin un cot sau să se întoarcă la un unghi de 90 de grade pentru a evacua aerul afară.

  Un capac de acoperiș este utilizat atunci când conducta este luată prin tavan pentru a fi dirijată afară din acoperiș la un unghi mai gradual, necesitând mai puțină forță inițială pentru a împinge aerul prin ea.

  O hotă Whirlpool cu recirculare este denumită și hotă de bucătărie fără conducte, deoarece unele tipuri nu sunt conectate la țevi sau conducte necesare pentru a canaliza aerul în exterior. Acestea sunt proiectate cu intenția de a curăța aerul și de a elimina mirosurile înainte de a-l elibera înapoi în încăpere. Hotele de bucătărie de sub dulap sunt un prim exemplu de ventilație cu recirculare.

  Atunci când nu există suficient spațiu pentru a direcționa conducta de conducte de la hota Bosch de bucătărie către exterior, ventilatoarele unei hote de bucătărie cu recirculare trag în schimb aerul prin filtre pentru a curăța și a prinde grăsimea și particulele de alimente. Filtrele din cărbune, fibră sau plastic cu nervuri funcționează bine la purificarea impurităților. Filtrele vor trebui să fie curățate sau înlocuite la câteva luni, dar sunt foarte eficiente în general.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!