spot_img
8.5 C
Târgu Jiu
duminică, decembrie 3, 2023
Altele
  AcasăNationalFiul lui Victor Piţurcă, reţinut în dosarul achiziţiilor de măşti neconforme din...

  Fiul lui Victor Piţurcă, reţinut în dosarul achiziţiilor de măşti neconforme din pandemie

  Fiul lui Victor Piţurcă, Alexandru Piţurcă, a fost reţinut marţi, după mai multe ore de audieri la DNA, în dosarul achiziţiilor de măşti neconforme din pandemie. De asemenea, procurorii cer arestarea pentru 30 de zile atât în cazul directorului general al Romarm, Gabriel Ţuţu, cât şi pentru fiul lui Piţurcă, anunţă DNA, precizând că în cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, anunță news.ro.

  ”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 31 ianuarie 2023, a unui inculpat, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă”, precizează DNA, referindu-se la fiul selecţionerului Victor Piţurcă, Alexandru.

  Conform DNA, acesta ar fi acceptat condiţiile impuse de Gabriel Ţuţu.

  ”Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, omul de afaceri ar fi acceptat, în mod direct, condiţiile impuse de inculpatul Ţuţu Gabriel (descrise în comunicatul anterior) în schimbul cărora acesta din urmă ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul M.Ap.N. şi că îi va determina pe aceştia să încredinţeze direct şi fără proceduri publice contracte de furnizare produse de protecţie împotriva coronavirusului asocierii din care făcea parte şi societatea administrată de inculpat. De asemenea, inculpatul Ţuţu Gabriel ar mai fi promis că îi va determina pe aceiaşi funcţionari să efectueze recepţia produselor respective, chiar dacă acestea erau neconforme şi să achite la timp facturile emise în acest sens”, informează DNA.
  DNA reaminteşte că Ţuţu ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei, reprezentând preţul traficului de influenţă.

  ”Dosarul cauzei privind pe inculpatul faţă de care a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii şi pe inculpatul Ţuţu Gabriel va fi înaintat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, precizează DNA.

  În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

  Și fostul selecționer al echipei naționale de fotbal Victor Pițurcă a fost reținut luni, în acest caz, iar marți a fost plasat în control judiciar.
  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: