spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăNational150 de milioane de lei pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la...

  150 de milioane de lei pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la internet, destinate elevilor din mediile defavorizate

  Guvernul României a adoptat în ședința de guvern de ieri, 7 mai, la propunerea Ministerului Educației și Cercetării, o hotărâre privind suplimentarea bugetului ministerului cu suma de 150 de milioane de lei pentru anul 2020.

  Suma alocată va fi utilizată pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la internet, necesare dotării unităților de învățământ preuniversitar de stat. Obiectivul Ministerului Educației este să asigure accesul la activitățile didactice la distanță elevilor din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar.

  Am solicitat inspectoratelor școlare să centralizeze situația elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziționarea acestora, va fi facilitată învățarea la distanță și pentru copiii din mediile defavorizate”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.

  Criteriile de repartizare sunt stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Bună ziua
   Fiul meu este în clasa a 9 a și suntem din provincie nu avem posibilitatea de a achiziționa tabletă ori calculator și nu poate lua legătura cu domni profesori.
   STATUL AR TREBUI SA OFERE LA TOȚI ELEVI NU NUMAI LA CÂȚIVA CARE CONSIDERĂ PARLAMENTUL ȘI ACELE CÂTEVA CARE SE VOR DA SE VOR DA PE PILE CUNOSCUȚI ȘI CEI NEVOIAȘI VOR RĂMÂNE TOT FĂRĂ

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: