spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăNews AlertMarin Condescu încă mai speră ca CEO să bage bani la Pandurii

  Marin Condescu încă mai speră ca CEO să bage bani la Pandurii

  Creditorul Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu speră ca CEO să revină la Pandurii când situația financiara va fi una favorabilă pentru companie. La nici o lună de când Complexul a anunțat renunțarea la calitatea de membru asociat al Clubului Sportiv Lignitul Târgu-Jiu, fostul președinte speră ca decizia luată să fie trecătoare și CEO să revină cu sponsorizări.

  Deși compania s-a retras din acționariat încă din data de 12.10.2020, Marin Condescu susține că fostul acționar trebuie să plătească contribuția la zi, până în luna octombrie a acestui an.  „Având în vedere că cei de la CEO nu au mai avut resursele financiare să contribuie din 2016, eu cred că este o normalitate, având în vedere problemele economice cu care se confruntă CEO. Vor plăti contribuția până în octombrie 2020, după ce vom obține decizia definitivă la Înalta Curte. De aici, drumurile o pot lua în direcția cea bună și pentru club și pentru Complex. Atunci când își va reveni și va funcționa din nou cum mergea pe timpuri, când erau echipe și la nivel de localități și zone, inclusiv Pandurii, ei trebuie să își asume această responsabilitate față de comunitățile locale. Nu poți să obții toate resursele financiare pentru tine și întreaga economie românească din zone în care tu să nu contribui nici în sport, nici în cultură, nici în alte domenii. Sperăm ca lucrurile acestea să fie trecătoare. Pentru Pandurii Târgu Jiu este un lucru care s-a întâmplat încă din 2016. Noi le mulțumim că au rămas până în octombrie 2020 și că vor contribui prin decizia legii la ceea ce a fost Pandurii. Atunci când vor fi din nou condiții economice favorabile pot deveni din nou membrii fondatori sau sperăm noi să se schimbe clubul în societate comercială și vor deveni acționari sau vor reuși să vină cu sponsorizări”, a declarat Marin Condescu pentru un radio local.

  CEO și gaura neagră

  Nu la fel de optimiști sunt însă fanii echipei de fotbal. Liderul galeriei este convins ca Pandurii nu are viitor dacă nu se taie răul de la rădăcină, așa cum au făcut și alte cluburi din țară.  „După câte știți, CEO și fostele entități miniere au băgat peste 40 de milioane de euro în sport. Din punctul lor de vedere, ei și-au făcut datoria morală pentru județul Gorj și au dat bani pentru sport. Din păcate, mulți nu au ajuns unde a trebuit și avem destule exemple. Minerul Mătăsari a fost desființată, Minerul Motru a fot desființată, Pandurii în criza în care este și cu multe probleme la nivel de finanțare și de cheltuieli care s-au făcut pe timpurile vechi. Din punctul meu de vedere, sindicatele sunt inactive din punct de vedere financiar și fiscal, iar cei de la USMO au condus pe banii CEO. Era normal ca cei din CEO să apere interesele angajaților. Adică dacă tot se împrumută la statul român și vor să facă restructurare, trebuie să scape de gările negre, adică să recupereze banii de la Craiova, să scape de Pandurii și de pe la Brăila sau pe unde mai au ei probleme”, a declarat Valeriu Peptenatu.

  Punct și de la capăt

  De vină sunt datoriile acumulate de club, care, în opinia liderului galeriei, nu pot fi acoperite nici dacă Înalta Curte de Casație și Justiție dă câștig de cauza clubului în procesul cu membrii asociați. „La Târgu Jiu trebuie început un proiect nou, de la zero. S-a intrat în insolvență cu o sumă de bani și acum aproape că s-a dublat suma respectivă. Nu vorbim de rezistat, pur și simplu am tras de timp și am pierdut niște ani, când puteam să revenim așa cum a revenit Rapidul, Clujul, FC Argeș sau alte echipe care au plecat de la zero. Noi ne-am încăpățânat să tragem de un club fără viitor. La ora actuală nu poți să spui că Pandurii are viitor, chiar dacă ia cei 3 milioane de euro de la Înalta Curte. Cei 100 și ceva de mii de euro de la USMO nu vor putea fi recuperați niciodată. Se știe că sunt inactivi financiar și fiscal din 2014, iar conducere statutară nu au. De la Primăria Târgu Jiu, Consiliul Județean și CEO s-ar aduce în jur de 3 milioane de euro. Poți să achiți cu 3 milioane de euro cât au la ora actuală?”, a mai declarat șeful galeriei.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: