spot_img
2.5 C
Târgu Jiu
duminică, decembrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateParc dedicat lui Gheorghe Tătărăscu, inaugurat la Novaci

  Parc dedicat lui Gheorghe Tătărăscu, inaugurat la Novaci

  Parcului „Gheorghe Tătărescu“ din Novaci va fi inaugurat duminică, 27 noiembrie, începând cu ora 10.30. Acesta se afla pe Transalpina, la ieșire din Novaci.

  Gheorghe Tătărescu este considerat ctitorul vechiului Drum al Regelui, astăzi, Transalpina. În anul 1935, Gheorghe Tătărescu, prim-ministru al României, a participat alături de novăceni la inaugurarea lucrărilor de refacere a drumului dintre Novaci (Gorj) și Jina (Sibiu), dând primul târnăcop la cea mai înaltă șosea din România.

  Inaugurarea parcului „Gheorghe Tătărescu“  este un eveniment organizat de autoritățile locale, în parteneriat cu instituții culturale județene, precum și cu liceul din localitate.

  „Autoritățile locale din Novaci au mai multe acțiuni incluse în proiectul ”ROMÂNIE, PLAI DE DOR”, proiect  realizat cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României“, se arată într-un comunicat al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

  Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Novaci, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Liceul Teoretic Novaci și Școala Populară de Artă Constantin Brâncuși Târgu Jiu.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: