spot_img
22.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăPoliticCe a aflat Radu Miruță despre planul de restructurare de la CE...

  Ce a aflat Radu Miruță despre planul de restructurare de la CE Oltenia

  Unii pesimiști, alții optimiști. După ce social-democrații gorjeni și-au arătat îngrijorarea față de situația Complexului Energetic Oltenia, cei de la putere spun că este posibil ca CEO să primească un aviz favorabil de la Comisia Europeană.

  Deputatul USR PLUS, Radu Miruță, afirmă că, din discuțile purtate, un răspuns în acest sens va fi primit curând. Liderul USR PLUS de la Gorj, deputatul Radu Miruță, susține că presiunea de la nivelul companiei gorjene este mult prea mare. În opinia sa, rezolvarea problemelor de la CE Oltenia au fost amânate până când s-a ajuns în această situație critică.

  CE Oltenia și algocalminul “salvator”

  “Din discuțiile pe care le am mai avut, cu oameni care sunt conectați la ceea ce se întâmplă în comisie, cred că planul de restructurare va fi aprobat tura aceasta. E doar o chestiune la nivel de discuții cu oameni care lucrează în mediul acesta, nu este o informație pe care am primit în mod oficial de la Comisia Europeană. E o presiune foarte mare, nu se pot cumpăra certificatele necesare în momentul de față, Sistemul Energetic Național nu poate fi echilibrat fără acest CE Oltenia. Întradevăr nu se poate pretinde, la infinit, să se primească niște bani ca un fel de ajutor iar CE Oltenia să aibă continuu o activitate care să fie ineficientă din perspectivă financiar. Trebuie să înțelegem partea corectă a lucrurilor: că nu putem solicita la infinit bani, cât timp în interiorul companiei nu se întâmplă nimic ca acești bani să fie folosit mai eficient. A fost anul trecut acel ultimatul din partea companiei, că dacă nu primesc banii nu mai pot să funcționeze. Noi, USR, am avut atunci un punct de vedere, solicitam să se anunțe niște măsuri pe care compania este dispusă să le ia astfel încât peste o jumătate de ani, peste un an să nu ajungem din nou în aceeași situație, să spună dacă nu ne dați ceva nu mai putem funcționa. Povestea asta cu luatul câte unui algocalmin că “noi avem problemă mult mai mare”, nu poate să merg la infinit. Algolcalmin iei când e o durere insuportabilă și când faci ceva până ajungi la spital, problema organismul e cu totul alta, acolo trebuie lucrat! Înțeleg că compania a avut un astfel de plan, l-a trimis Comisiei Europene, nu l-am văzut niciun eu, nici dumneavoastră, specialiștii de la Comisie probabil că vor anunța dacă planul de restructurare, trimis de către companie, este unul viabil sau nu”, a transmis deputatul USR PLUS, Radu Miruță.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: