spot_img
16 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăPoliticContre între politicieni pe tema drumului expres Craiova-Târgu Jiu

  Contre între politicieni pe tema drumului expres Craiova-Târgu Jiu

  Deputații Radu Miruță și Mihai Weber se contrazic pe tema realizării drumului expres Târgu Jiu-Craiova, promis de mai mulți ani gorjenilor. În timp ce opoziția acuză noua guvernare că a eliminate, din Planul Investițional 2020-2030, orice referire la această investiție, cei aflați la putere dau asigurări că în 2023 vor începe lucrările la tronsonul respectiv.

  Parlamentarul Radu Miruță afirmă că noua guvernare PSD-PNL a deprioritizat drumul expres Tg Jiu Craiova.

  “Intr-un mod cu totul ticalos, in Planul Investitional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport 2020-2030, adoptat acum cateva zile de Guvern si accesibil public aici https://bit.ly/3fjIqEl, drumul expres Targu Jiu Craiova a fost eliminat, negasindu-se in tabelul 2.1.32 al drumurilor expres, de la pagina 68.Din drum expres (2+2 benzi) in regim de autostrada, pe tronson nou, asa cum este prevazut in normative drumul expres, a fost trecut in tabelul 2.1.33, pagina 69 la categoria de drum secundar pana la Filiasi unde se va intersecta cu DX2, drumul expres Craiova-Lugoj. Drumul „de suflet” al politicienilor de rit vechi a ramas doar in pliante. Pana sa vina USR la guvernare nu au facut absolut nimic. In timpul scurt ministrul Drula-USR a semnat contractul pentru proiectul „la cheie”, a pus bani in buget pentru inceperea studiilor geotehnice care au si demarat. A revenit PSD si a scos drumul in regim de autostrada din lista de drumuri expres, spunandu-ne sa ne obisnuim cu vechiul drum. Inca o data sloganul PSD „fapte, nu vorbe” ii loveste direct in fata, vorbele fiind ale lor, faptele fiind alte altora. Acest Plan Investitional se trimite Comisiei Europene si este biblia investitiilor in infrastructura in perioada 2020-2030. Ce nu este aici, nu se finanteaza”, afirmă liderul USR Gorj.

  Reacția nu a întârziat să apară din partea social-democraților. Deputatul Mihai Weber în contrazice pe Radu Miruță, afirmând că investiția își urmează pașii în privința realizării ei.

  “Drumul expres Craiova-Târgu-Jiu va fi realizat! Răspunsul CNAIR, legat de Drumul expres Craiova-Târgu-Jiu, lămurește și demontează fără echivoc elucubrațiile unor „binevoitori”, care anunțau cu emfază „Adio drum expres Craiova-Târgu Jiu?”.

  Ca să explic mai simplu, pentru o mai bună informare voi face un scurt istoric.

  Prima interpelare privind necesitatea construcției acestui drum modern am făcut-o în 2015 (6894/04.2015), continuând cu alte interpelări. Toate acestea au avut ca rezultat alocarea, la sfârșitul lui 2018, sumei necesare demarării proiectului. Astfel, procedura de licitație a început în martie 2019.

  Când am început acest demers, mulți dintre cei care acum vor să-și asume această realizare mă criticau și nu acordau nicio șansă acestui proiect. Au trecut anii și ne aflăm în această etapă,  dar oportuniștii nu au renunțat să se agațe de acest subiect în speranța că vor reuși să-și aroge merite pe care nu le au sau să submineze un proiect care, pentru mine, a fost și a rămas de suflet. E firesc ca prezentând gorjenilor, de-a lungul timpului, toate aceste etape, să fiu identificat cu acest proiect, dar cei care îl contestă  poate ar fi trebuit să citească mai atent comunicatul CNAIR, care spune foarte clar că după finalizarea studiului de fezabilitate, în documentele strategice, acest proiect va fi menționat ca drum expres și va fi un DRUM EXPRES. Deja ruta finală, pe unde va trece drumul expres, a fost stabilită și lucrurile intră acum în linie dreaptă. Chiar dacă îi voi dezamăgi pe „cârcotașii de serviciu”, îi asigur pe gorjeni că drumul expres Craiova-Târgu-Jiu va deveni realitate și îmi doresc ca acest lucru să se întâmple într-un timp cât mai scurt”, afirmă Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: