spot_img
10.3 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăPoliticDeputatul Mihai Weber crede că Legea 7 se va aplica și pentru...

    Deputatul Mihai Weber crede că Legea 7 se va aplica și pentru perioada 2001 – 2021

    Deputatul de Gorj, Mihai Weber, este de părere că noua lege privind pensionarea anticipată a angajaților Complexului Energetic Oltenia se va aplica în mod unitar. Actul normativ a fost votat de către Camera Deputaților și va trebui să fie promulgat de către președinte. În cazul în care nu vor fi probleme, Legea numărul 7 care modifică Legea pensiilor va fi publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare. În situația respectivă pot apărea câteva probleme, mai ales că nu este reglementată perioada 2001 – 2021. Prin urmare, casele de pensii ar putea să nu ia în considerare condiții speciale de muncă acolo unde nu a fost acordată grupa I sau II de muncă.

    Parlamentarul Mihai Weber este covins că vor fi găsite soluții pentru ca problemele să fie rezolvate. Una dintre acestea ar putea fi reprezentată de o decizie a Casei Naționale de Pensii cu privire la aplicarea legistației pentru lucrătorii din companiile energetice. Sunt mulți angajați care au lucrat în condiții speciale și care în perioada 2001 – 2021 au fost încadrați în condiții normale de muncă.

    Prin urmare, angajatorul este responsabil în legătură cu echivalarea perioadelor respective în condiții speciale de muncă. Rămâne de văzut cum vor proceda casele de pensii când noul act normativ va intra în vigoare și când vor fi depuse cereri noi de către minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia. Deocamdată, condțiile speciale de muncă sunt recunoscute înainte de 2001.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: