spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăPoliticGorjul, restant la absorbția fondurilor europene

  Gorjul, restant la absorbția fondurilor europene

  În exercițiu bugetar 2014-2020 Gorjul a reușit să atragă 643 de milioane de lei de la Uniunea Europeană. Au fost aprobate doar 60 de proiecte.

  Deputatul USR, Radu Miruță, susține că poziția nu este favorabilă, în condițiile în care, în regiunea Olteniei, doar Oltul este înregistrat cu o sumă mai mică decât cea obținută de autoritățile din Gorj.

  „Suntem de 15 ani în Uniunea Europeană. Pe 2 februare 2007 Romania a devenit membru cu drepturi depline al Uniunii. Cu bune și mai putin bune, bilantul e unul pozitiv. Pe lânga beneficiile de securitate si apartenenta si cifrele financiare arata bine. Am contribuit cu 21,55 de miliarde de euro la bugetul UE si am obtinut 63,53 miliarde de euro din banii europeni. De cca 3 ori am primit mai mult decat am dat. Putea fi acest raport mai bun in favoarea noastra? Cu siguranta! De multe ori piedicile pe care ni le-am pus singuri, caciulile furate unii altora ne-au costat. Poate nu mai repetam greselile din trecut si valorificam la maximum in acesti ani si PNRR si celelalte linii de finantare deschise prin programele europene. Gorjul a ramas destul de mult in urma la capitolul absorbtiei fondurilor europene, inclusiv in raport cu judete din regiune (vezi Valcea, chiar si Mehedinti), iar nevoia de resurse strategice care sa reconfigureze economia locala e mai mare ca oricand. Un lucru bun e faptul ca romanii nu cad in plasa vocilor izolationiste care cer iesirea Romaniei din UE. Trei sferturi dintre romani sunt rationali si, in pofida unor nemultumiri firesti, cred acum in 2022, ca parcursul european al Romaniei trebuie sa continue. Aceasta incredere trebuie valorificata si onorata cu raspunsurile de dezvoltare si calitate a vietii asteptate. Iar principalul raspuns trebuie sa-l dam in legatura cu cresterea veniturilor. Romania, cu 515 euro salariul minim brut, este in top trei cele mai mici salarii din UE alaturi de Bulgaria si Letonia, iar acest lucru trebuie corectat cat mai repede”, a transmis deputatul Radu Miruță.

  Cele mai multe contracte au fost semnate în județele Ilfov, București, Constanta, Cluj și Bihor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: