spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăPoliticMinistrul Energiei, luat la întrebări de un parlamentar de Gorj

  Ministrul Energiei, luat la întrebări de un parlamentar de Gorj

  Senatorul PSD Cristi Rujan a adresat o interpelare ministrului Energiei, Virgil Popescu.

  „Anunțul Comisiei Europene, conform căruia „planul de restructurare, în forma sa actuală, nu corespunde cerințelor de bază ale Orientărilor privind ajutoarele de stat pentru salvarea și restructurarea întreprinderilor nefinanciare aflate în dificultate”, pune, din  păcate, viitorul CE Oltenia în pericol, iar soarta a zeci de mii de oameni care depind de activitatea acestei companii devine incertă.

  Anul trecut, gorjenii au fost asigurați de actuala guvernare că Planul de Restructurare este bine întocmit și că sigur acest plan va fi aprobat de către Comisia Europeană. Comisia Europeană contrazice optimismul afișat de autoritățile române și consideră că acest plan, ținut foarte mult timp secret, are probleme, soluțiile prevăzute în cadrul său fiind identificate ca incorecte“, se arată în interpelarea senatorului.

  Întrebările adresate ministrului Energiei

  Senatorul Cristi Rujan a solicitat ministrului să răspundă la o serie de întrebări legate de soarta CEO: „Există o strategie pregătită pentru situația respingerii acestui Plan de Restructurare? În condițiile în care această situație (a respingerii Planului de Restructurare) a fost vehiculată încă de anul trecut!

  Există intenția, la nivelul ministerului, de renegociere  a condițiilor și etapelor de renunțare la energia pe cărbune în termeni mai favorabili României, și în condiții financiare similare cu cele acordate altor țări din Uniunea Europeană? (Companii din Germania, precum RWE sau EPH primesc 4,35 miliarde euro despăgubiri, 4,8 miliarde de euro pentru personal și alte 40 miliarde de euro ca ajutor structural. În timp ce României i se promite prin Fondul de Tranziție Justă o sumă de 2,139 miliarde euro, bani care ar trebui alocați pentru 6 județe“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: