spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăPoliticPlanurile lui Iordache, pentru atragerea de fonduri europene

  Planurile lui Iordache, pentru atragerea de fonduri europene

  Fondurile europene se obțin mai ușor prin asociere. De această părere este senatorul Ion Iodache care propune un proiect ce are ca scop atragerea sumelor puse la bătaie de Uniunea Europeană.

  Liberalii propun înființarea unei asociații din care să facă parte, prin intermediul a cinci Grupuri de Acțiune Locală toate localitățile din județul Gorj. Ion Iordache susține că ideea se dorește a fi pusă în practică de toți șefii administrațiilor publice, indiferent de culoarea politică. „Este o primă întâlnire pe care o am în calitate de senator. Am lucrat în teritoriu și am început demersuri pentru a construi echipe de lucru prin care ne dorim să avem soluții la problemele fiecărui domeniu în parte. Trebuie să ne implicăm cu toți pentru că dacă facem doar liste nimic nu se rezolvă. Am discutat cu toți parlamentari și am găsit înțelegere. La nivelul GAL-urilor vrem să înființăm niste departamente care să acorde consultață pe atragerea de fonduri europene. Se va înființa o nouă asociație care va cuprinde cele cinci grupuri de acțiune locală care sunt compuse, la rândul lor, din 60 de primării. Va fi alături de noi și Consiliul Județean și scopul este de a mări sumele atrase din foncuri europene în județul Gorj”, a tansmis senatorul Ion Iordache.

  Primarii pro

  Primarii, președinți de GAL-uri susțin că au forța necesară să se implice pentru a atrage fonduri europene în fiecare din localitățile pe care le reprezintă. „Trebuie susținut și mediul privat și prin inetremediul acestor grupuri de acțiune vreau să vă spun că foarte multe proiecte au fost accesate în privat. Sunt cinci Gal-uri iar prin realizarea acestei asociații vrem ca lumea să afle despre proiectele europene și să acceseze fonduri”, a transmis primarul din Turceni, Cristina Cilibiu, președintele Grupui de Acțiune Locală Sudul Gorjului.

  Împreună vrem să ne unim și să aducem bani europene. Ar fi un plus adus județului Gorj. În GAL-ul meu am reușit să fac mai multe investiții atât prin mediul public cât și privat, a transmis primarul din Bustuchin, Ion Ciocea.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: