spot_img
16.4 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăPoliticStimulente financiare pentru cadrele didactice

  Stimulente financiare pentru cadrele didactice

  Social-democrații au votat acordarea unor stimulente financiare pentru cadrele didactice și personalul auxiliar din învățământ. Dacă proiectul va fi pus în aplicarea, aceasta este a doua categorie de bugetari care va beneficia de stimulant financiar pe perioada stării de pandemie. Între timp, în țară tot mai multe școli trec pe scenariul roșu ca urmare a numărul mare de infectări în localitățile respective.

  Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege pentru acordarea stimulentului de risc personalului din învăţământ. Cadrele didactice ar primi un stimulent lunar de 2.000 de lei iar personalul auxiliar 1500 lei. Inițiativa legislativă aparține PSD. PNL și USR s-au opus proiectului de lege catalogându-l ca unul populist.“Am votat acordarea unor stimulente financiare pentru cadrele didactice și personalul auxiliar din învățământ în cuantum de 2.000 lei/lună, în cazul personalului didactic, și 1.500 lei/lună, în cazul personalului didactic auxiliar și personalul nedidactic. Am promis, ne-am ținut de cuvânt!”, a transmis liderul PSD Gorj, Mihai Weber.

  Criterii

  Stimulentul se acordă lunar pe perioada stării de alertă şi a stării de urgenţă și este în cuantum de 2.000 de lei lunar. De acest stimulent beneficiază cadrele didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior. De asemenea și personalul auxiliar din instituțiile de învățământ vor primi un stimulent lunar în valoare de 1500 de lei.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  1. De ce nu 2000 de lei pentru tot personalul? Toți lucrează în același sistem și toți se întâlnesc cu elevii. Dacă personalul didactic are 3, 4, 5 ore pe zi în schimb personalul auxiliar sta 8 ore în școală și se întâlnește cu toți elevii. Asa ați făcut și cu sporul neuropsihic dat profesorilor iar la auxiliar ați șters toate drepturile pe care le au avut. De ce învățătorii și educatorii primesc 10 % dirigenție ca profesorii nu e normal ca pentru cele 4 ore pe care le stau la scoala sa mai primească și bonificatii. Corectați neregulile din sistem ca sunt destule și nu nai băgați vrajba între oameni.

  2. Faptul ca sustineti financiar cadrele didactice,este foarte bine,dar de ce nu ati avut nici o interventie si pentru personalul din Centrele rezidentiale ce au stat izolate la locul de munca de Sf. sarbatori de Florii,Sf, Pasti,Rusalii din perioada starii de urgenta. S-au promis 2500 lei stimulent de risc,a fost lege aprobata si publicata in monitorul oficial,dar banii nu s-au primit nici acum, decat in spitale. S-a dormit cu acei beneficiari,copii cu dizabilitati si batrani, timp de 14 respectiv 21 de zile,au fost cazuri confirmate de covid in Centre si in perioada starii de alerta,nu am primit nimic. Cat sa mai asteptam ???

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: