spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăPoliticToți ochii pe APM și Garda de Mediu! Deputat: „Instituțiile de mediu...

  Toți ochii pe APM și Garda de Mediu! Deputat: „Instituțiile de mediu care trebuie să vegheze la respectarea legii, joacă în curtea celor care le încalcă”

  Deputatul USR PLUS Radu Miruță, atac la instituțiile publice. Parlamentarul susține că oficialii care ar trebui să vegheze la bunăstarea populației fac jocurile celor care încalcă legea. Declarațiile vin în contextul scandalului de la groapa de gunoi din Târgu Jiu.

  „În Gorj sunt câteva focare unde pare că instituțiile de mediu, care trebuie să vegheze la protejarea oamenilor și la respectarea legii, joacă în curtea celor care le încalcă. La groapa de gunoi din Târgu Jiu, la Bălești, la Dănești, la microcarierele din zona Motru. De ani de zile se știe situația gropii de gunoi de la Târgu Jiu. Dincolo de bla-bla, mirosul evident îi deconspiră pe cei care nu au făcut nimic pentru a îl elimina, chiar dacă erau obligați să o facă. Unde au fost cei de la Garda de Mediu și Autoritatea de Protecție a Mediului până acum? Dar de la Apele Române? Dar Prefectura Gorj și Consiliul Județean? Ce măsuri au fost întreprinse? Unde sunt verificările care să ateste că proiectul pentru care Polaris a fost autorizat chiar este zilnic respectat? Au făcut oamenii din zona dovada deversării levigatului neepurat, dar nu s-a gândit nicio instituție să verifice dacă realmente există proces funcțional de epurare la aceasta groapă? S-a cumpărat tăcerea? Ok, o răscumpăram! Ne trezim cu groapa suspendată și ne întrebam ce facem acum? Este o soluție să trăim respirând otrava? Până acum de ce s-a tăcut complice? Ce s-a făcut pentru a nu se ajunge aici? Celor care erau responsabili să nu se ajungă aici, dar nu au făcut nimic și acum se plâng, le transmit tranșant și sec un singur lucru: nu sperați că un reprezentant al USR va închide ochii la ceva ilegal, indiferent de preț! Respectarea legii nu se negociază, nu cu noi! Pentru că pare că aici bucla se închide scurt între cei care încalcă legea și cei care ar trebui să impună respectarea acesteia, am solicitat în județul Gorj verificări ale corpurilor de control GNM și ANPM naționale. Percepția că suntem deranjați de efectele încălcării evidente a legii, dar că instituțiile statului nu reușesc să facă nimic, este imposibil de acceptat”, a transmis deputatul Radu Miruță.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: