spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăPoliticWeber: „Voi milita pentru o legătura cu autostrada din vestul României”

  Weber: „Voi milita pentru o legătura cu autostrada din vestul României”

  Proiectul privind realizarea unui drum expres Târgu Jiu –Craiova a intrat în linie dreapta. După ce a fost desemnată firma care să se ocupe de studiu de fezabilitate și de proiectul tehnic al lucrării, au fost demarate și discuțiile în județ pentru stabilirea traseului. Liderul PSD Gorj, Mihai Weber, susține că este nevoie ca drumul să creeze căi de acces pentru cât mai multe localități din județul Gorj.

  Ultimele discuții pe această tema au avut loc chiar astăzi, la Prefectura Gorj. La întâlnire au participat oficiali ai dar și autorități locale și județene. „Mă bucur că după atâta insistențe acest proiect, considerat de mine ca fiind un proiect de suflet, se concretizează. Este o certitudine faptul că se va realiza acest drum expres. Nu mă voi opri aici, voi milita pentru ca să avem legătura către autostrada din Vest , respectiv un drum Târgu Jiu- Petroșani-Hațeg- autostrada din Vest. În ceea ce privește traseul, se va alege varianta ce corespunde din punct de vedere a costurilor, a oportunității. Este o discuție ce se va purta cu toate UAT-urile din Gorj, pentru ca să nu avem surprize. Firma care a câștigat licitația va alege varianta. Personal, aș vrea ca centura să ajungă prin zona Târgu Cărbunești pentru că astfel se crează cât mai multe bretele de legătură între acest drum de mare viteză și localitățile Gorjului”, a transmis deputatul Mihai Weber.

  Sume de la UE

  În ceea ce privește finanțarea acestui proiect, parlamentarul susține că nu crede că vor fi probleme. „Sunt convins că nu vor fi probleme în ceea ce privește resursa bugetară pentru că această investiție vine la pachet cu fonduri europene. Nu există altă alternativă pentru județ. Un drum modern este esențial pentru ca investitorii să aibă deschidere să vină la Gorj, este un element obligatoriu pentru a ne dezvolta ca județ”, a mai declarat liderul PSD Gorj, la un post de radio local.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Zona cu populatie mai densa este pe traseul ROVINARI, TURCENI. Cand carbunele nu va mai fi si centralele inchise, zona mineritului si a centralelor , cu forta de munca relativ calificata si cu drumuri modernizate , va putea atrage investitii. RESTUL SUNT POVESTI!….si interese marunte. Intradevar trebuie realizata si legatura dinspre SEVERIN spre R. VALCEA si atunci , judetul va avea asigurat accesul de care are nevoie. Toate cu drumuri expres.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: