spot_img
16.4 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăSănătateDSP nu știe cum să convingă medicii de familie să intre în...

  DSP nu știe cum să convingă medicii de familie să intre în campania de vaccinare

  Direcția de Sănătate Publică(DSP) Gorj caută soluții să convingă mai mulți medici de familie să se implice în campania de vaccinare. Până în momentul de față numai 50 de medici de familie au confirmat că vor participa la campania de imunizare a populației. Autoritățile sanitare centrale au anunțat că și medicii de familie vor putea să administreze vaccinuri, dacă vor îndeplini condițiile cu privire la spațiu, personal și materialele de dezinfecție. Cei mai mulți medici din Gorj, respectiv peste 150, nu vor să participe la activitățile de vaccinare a populației. Cel puțin așa a rezultat în urma consultărilor dintre Direcția de Sănătate Publică și cadrele medicale care dețin cabinet de medic de familie. La cabinetele medicilor de familie vor fi aduse numai vaccinurile Johnson și Astra Zeneca

  Se deschid încă trei fluxuri de vaccinare

  Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Gorj, de săptămâna aceasta se vor deschide încă trei fluxuri de vaccinare la nivelul județului. Acestea vor funcționa la Turburea, în comuna Bălești și la Școala Gimnazială numărul 12 din Târgu Jiu. Cele trei fluxuri de vaccinare care vor fi la dispoziția cetățenilor care vor să se vaccineze vor crește capacitatea zilnică de imunizare a populației. Astfel, se va ajunge la peste 90 de persoane vaccinate în fiecare zi, în centrele de vaccinare amintite.

  După data de 20 aprilie ar putea fi înființate încă 5 fluxuri de vaccinare pe lângă alte centre de imunizare din județul Gorj. Astfel, vor veni și mai multe doze de vaccin și capacitatea de a administra serul va crește. Problema este cum va fi convinsă populația să se vaccineze. Direcția de Sănătate Publică Gorj are la dispoziție și șase echipe mobile la nivelul județului pentru a interveni acolo unde cetățenii nu se pot deplasa în afara locuinței.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: