spot_img
16.8 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăSănătateFocar de coronavirus într-o secție a Spitalului Județean de Urgențe Târgu Jiu

  Focar de coronavirus într-o secție a Spitalului Județean de Urgențe Târgu Jiu

  Opt pacienți internați la Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu, pe secția de Medicină Internă I au fost confirmați cu coronavirus. În urma celor depistate conducerea unității a luat decizia de a închide temporar secția respectivă..

  La Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu a fost deja demarată o anchetă care să stabilească cauzele celor întâmplate. Până atunci s-au impus o serie de recomandări: sistarea internărilor în secţia Medicină Internă I şi redirecţionarea internărilor către secţia Medicină Internă II, intensificarea activităţilor de curăţenie şi dezinfecţie, cel puţin de trei ori pe zi, precum şi dezinfecţia terminală de nivel înalt în toate spaţiile secţiei Medicină Internă I, testarea tuturor pacienţilor internaţi pe secţia Medicină Internă I şi a contacţilor direcţi – retestarea la 6-7 zile de la ultimul posibil contact.

  Totodată, s-a dispus testarea personalului medical în cazul apariţiei simptomelor specifice infecţiei SARS-CoV-2, dar şi păstrarea distanţei de minimum doi metri între paturi şi purtarea obligatorie a măştii pentru pacienţii internaţi în acelaşi salon.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: