spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăSănătateFocare de pestă porcină în Padeș și Roșia de Amaradia

  Focare de pestă porcină în Padeș și Roșia de Amaradia

  Două noi focare de pestă porcină au fost înregistrate pe raza județului Gorj. Cel mai mare focar s-a înregistrat în comuna Padeș, unde au fost găsiți peste 50 de porci bolnavi la o singură exploatație. „În satul Motru Sec a fost depistat un focar la o exploatație unde erau crescute 51 de suine. De asemenea, mai există un focar în comuna Roșia de Amaradia, unde au fost depistate șapte suine bolnave. Considerăm că apariția acestor focare are la bază animalele sălbatice, cele două exploatații fiind amplasate în apropierea mediului silvatic“, a precizat Robert Spânu, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentară (DSVSA) Gorj.

  Peste 1.100 de porci au fost sacrificați

  DSVSA Gorj a dispus sacrificarea a peste 1.100 de porci anul trecut și în acest an, care se aflau în focare de pestă porcină.

  870 de porci cu pestă porcină au fost sacrificați în anul 2020, pentru care s-au plătit despăgubiri de peste 462.000 de lei. „De la începutul anului și până în prezent au fost sacrificați 266 de porci și s-au plătit despăgubiri de peste 142.000 de lei până la această dată“, a mai adăugat directorul executiv al DSVSA Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: