spot_img
30.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăSănătateLiber la voluntariat la SAJ Gorj

  Liber la voluntariat la SAJ Gorj

  Este liber la încadrarea de voluntari la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj. Au fost eliminate restricțiile privind admiterea de personal de specialitate care dorește să activeze ca voluntar la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj.

  Potrivit Serviciului de Ambulanță Județean Gorj, voluntariatul reprezintă participarea voluntarului persoană fizică la activități de interes public desfășurate în folosul altor persoane, sau al societății organizate de către persoane juridice de drept public sau privat, fără remunerație, individual sau în grup, în baza unui contract de voluntariat încheiat între cele două părți.

  SAJ Gorj organizează activitatea de voluntariat în baza prevederilor Legii nr. 78/2014, atât în stația centrală Târgu Jiu, cât și în substații.

  Profilul unui bun voluntar:

  • Dorinţa – persoana trebuie să îşi dorească cu adevărat să devină voluntar.
  • Motivarea – un voluntar trebuie să fie disponibil să se pregătească mereu pentru a-şi menţine pregătirea profesională.
  • Interesul – voluntarii trebuie să manifeste un interes nativ față de activităţile pe care le desfăşoară.
  • Disponibilitatea – voluntarul trebuie să fie disponibil de a ajuta orice persoană aflată în dificultate.
  • Atitudinea – voluntarii vor avea o atitudine serioasă, respectuoasă, vor da dovadă de bună credinţă, curtoazie, tact şi bună judecată.
  • Emoţia – voluntarul va da dovadă de calm în orice situaţie, va manifesta empatie faţă de toţi cei cu care intră în contact, echilibru şi încredere în sine.
  • Iniţiativa – natura unor situaţii de urgenţă pot necesita iniţiativa voluntarului în vederea soluţionării/contribuirii la soluţionarea unor situaţii imprevizibile.
  • Cooperare – voluntarul trebuie să se adapteze muncii în echipă.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: