spot_img
1.2 C
Târgu Jiu
miercuri, noiembrie 29, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesOperații în premieră regională la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

  Operații în premieră regională la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

  Două operații în premieră regională au fost desfășurate la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. O echipă formată din trei medici au participat la efectuarea celor două intervenții de fuziune lombară la doi pacienți cu vârste de 72 și 74 de ani, care aveau probleme mari locomotorii.

  Intervențiile au fost realizate de o echipă din care au făcut parte medicii: Ioan Branea, medic specialist ortopedie traumatologie, cu o vastă experiență în chirurgia spinală de expertiză; lucrează în Germania, la SRH Klinikum Karlsbad-Langensteinbach, una din cele mai prestigioase clinici de chirurgie spinală din Germania: dr. Dragoș Coldușu, medic specialist neurochirurg, format și el în Germania, și dr. Bogdan Niculescu, medic primar ortopedie traumatologie de la SJU Târgu-Jiu.

  „Au fost două operații efectuate în premieră regională. Sunt cele mai mari operații din ortopedie și neurochirurgie. Intervențiile se numesc fuziuni lombare, care țin mai mult de partea de ortopedie, și nu neapărat de partea nervoasă. Alături de noi s-a aflat și domnul doctor Coludușu, care a venit de puțin timp în spital, dar care se va ocupa de cazurile neurochirurgicale și am reușit să formă o echipă, care va crește și încet-încet va rezolva majoritatea cazurilor de neurochirurgie și de chirurgie ortopedică spinală
  „Profităm de prezența doctorului Branea, care ne ajută să creștem și să facem bine aceste cazuri, să nu avem eșecuri. Este nevoie de susținerea colegilor, căci operația decurge bine, dar după aceea este nevoie de îngrijire postoperatorie. Mulțumim colegilor noștri Dr. Dănăiață și Dr. Ionescu de la ATI II, și asistentei Brîndușoiu, au participat activ la aceste două operații. Ieri, luni, a fost o operație mai complexă; ieri și astăzi am avut doi pacienți de 72 și 74 de ani. Operații de fuziune lombară și decompresie, nu a fost o simplă hernie de disc. S-a lucrat mai mult pe partea osoasă a coloanei, dar s-a ajuns și la nervi. Pacientul a primit șuruburi, tije din titan și o cușcă între corpii vertebrali. Regional, credem noi, este o premieră. Se fac astfel de operații în centrele mari, la Cluj, București, Timișoara. Avem nevoie de această chirurgie spinală, căci sunt cazuri multe, te rogi de cei din centre să îți primească pacienții. Acum vom putea rezolva și aici astfel de cazuri. Cei doi pacienți care au fost operați mergeau 10 pași și se opreau, aveau dureri și o oboseală a membrelor inferioare, ajunseseră să nu se mai poată deplasa pentru lucruri curente, calitatea vieții dumnealor era foarte afectată“, a spus medicul Bogdan Niculescu.

  „Ne dorim crearea unui centru de chirurgie spinală la Târgu-Jiu“

  Medicul Ioan Branea a spus că va veni de câteva ori pe an la spitalul din Târgu Jiu pentru a efectua astfel de intervenții dificile: „Sunt onorat și am răspuns cu plăcere la invitația doctorului Bogdan Niculescu. Am obligația să contribui la dezvoltarea chirurgiei spinale în România și o fac cu bucurie. Ne dorim crearea unui centru de chirurgie spinală la Târgu-Jiu, am găsit aici condiții bune, personal cooperant. (…) Sper ca pe viitor să vin o dată la două sau trei luni și să rezolvăm cazuri dificile. Cred că avem șanse mari să dezvoltăm această colaborare cu efecte benefice pentru pacienți. Sperăm ca acest compartiment de chirurgie spinală să ajungă la nivelul pe care ni-l dorim. Vom avea continuitate aici“.

  „Am găsit aici susținere“

  Medicul Dragoș Coldușu a precizat că pacienții nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la alte unității medicale pentru efectuarea de intervenții de neurochirurgie: „De ceva timp acord consultații în zonă, dar de o lună de zile lucrez la Spitalul Județean și încercăm să dezvoltăm Compartimentul de Neurochirurgie din cadrul Secției Chirurgie I. Am găsit aici susținere, avem aparatură și urmează să mai fie adusă, truse de neurochirurgie de o calitate excelentă vor fi aduse în curând. Am susținerea colegilor, astăzi și ieri ne-am descurcat bine. Sunt momentan singurul medic neurochirurg. Sunt puțini medici neurochirurgi în România, iar patologia este diversă în această zonă. Eu am lucrat în Germania, chirurgia spinal și chirurgia cerebrală trebuie dezvoltate și aici. Mulți pacienți cu patologia coloanei au și boli asociate. Tocmai de aceea avem nevoie și de susținerea colegilor. Până acum, la Târgu-Jiu nu au mai fost efectuate astfel de operații. Ieri și azi colegii noștri ne-au ajutat și s-au descurcat foarte bine.
  Înființarea Compartimentului de neurochirurgie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu va permite efectuarea unor intervenții chirurgicale care până acum nu au fost posibile la această unitate medicală“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: