spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesBărbat fără adăpost cu viermi în picior, refuzat la tratament în Spitalul...

  Bărbat fără adăpost cu viermi în picior, refuzat la tratament în Spitalul Judeţean

  O persoană fără adăpost care trăieşte de aproximativ 20 de ani în municipiul Târgu Jiu arepiciorul drept plin de răni deorece suferă de un ulcer varicos şi arterită. Aceasta susţine că a apelat de mai multe ori la ajutorul Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, dar a fost refuzat.

  Viorel Neculaie, în vârstă de 58 de ani, a lucrat ca tractorist la un CAP şi un IAS în judeţul Ialomiţa. El doarme de mai mult timp la subsolul unei clădiri din zona centrală a municipiului Târgu Jiun sau pe băncile din parc. „Dacă găsesc o pâine în gunoi, mă duc, o iau şi o scutur“, spune bărbatul fără adăpost.

  Suferă de arterită

  Acesta suferă de arterită la piciorul drept, pe care îl are bandajat. „Sufăr de arterită şi ulcer vricos. Am dureri foare mari. Am viermi în picior. Medicii mi-au spus că trebuie să-mi amputeze piciorul, dar eu ce fac atunci? Cum o să merg?“.

  „Are şi el dreptul lui la viaţă“

  Bandajul de la piciorul bărbatului este murdar deoarece nu a mai fost schimbat de mai multe zile.

  „Am fost cu el la Urgenţe, iar medicul de gardă ne-a scos afară. „Ieşi afară cu boschetrul tău!“, aşa a spus. I-am spus că trebuie să aibă o etică, dar nu a interesat-o. A fost de patru-cinci ori la spital şi aşa se întâmplă mereu. Mai nou, bărbatul nu reuşeşte să treacă de paza de la intrare. „Ne trimite la secţia de Dermatologie, iar când mergem acolo ne trimit înapoi. Merge cu bandajul murdar. Nu îl bagă nimeni în seamă şi are nevoie de ajutor. Nu cere bani, ci doar să-i fie schimbat bandajul şi să-l cureţe. Nu îl primeşte nimeni. Are şi el dreptul lui la viaţă“, ne spune un amic care încearcă să-l ajute.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: