spot_img
24.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăSocialCum justifică un antreprenor din Gorj scumpirea la pompă

  Cum justifică un antreprenor din Gorj scumpirea la pompă

  Un patron gorjean, acuzat că a fost printre primii din Gorj care a crescut prețul la pompa, explică motivele pentru care a majorat tarifele. Ilie Ilinca afirmă că, în ultima perioadă, contractele furnizorilor cu stațiile private nu au mai fost onorate.

  „Exploatarea și resursele de petrol nu sunt deținute de micii antreprenori. La ora actuala, în România operează 3 rafinării, după cum urmează: OMV-Petrom Petrobrazi, cu acționariat OMV si statul Roman , Rompetrol Petromidia, cu acționariat majoritar din Kazakhstan; și Petrotel Lukoil, cu acționariat din Rusia , cele 3 mari companii detin peste 80% din piata de combustibili in Romania.
  Pe lângă cele 3 rafinării, mai există și câțiva operatori care importa combustibil.
  De câteva zile una din cele mai mari companii a stopat livrarea , invocând ca motiv un atac cibernetic. O alta mare companie care declara public ca exista stocuri si nu sunt probleme, in realitate invoca tot felul de motive sa nu vanda catre stațiile private desi au contracte in vigoare (probleme de logistica, 1Martie , 8 Martie ,etc) Mai mult decat atat ultimele livrări către stațiile private s-au făcut la prețuri mai mari decât cele practicate de marii operatori in propriile stații!
  În ultimele zile, prețurile oferite către stațiile private s-au situat la valori de peste 8 lei pe litru.

  Așadar, nu stațiile private sunt cele care au puterea de a influența prețul și nu ar trebui sa fie învinuite de speculație. De fapt, stațiile independente sunt cele care mențin prețurile la o valoare corectă de piață, prin faptul că existența lor creeaza un mediu competitiv.
  Oprirea sau limitarea vânzărilor și totodată creșterea prețurilor oferite de marii operatori către stațiile private sunt adevărata bază a temerilor și a isteriei create.

  Decât să declare amenințări în presa, fără o analiză serioasă în prealabil, autoritățile noastre ar trebui să se ocupe de rezolvarea cauzei și să convoace marii operatori, pentru a se asigura că aceștia livrează către toate stațiile de combustibil, ținând cont de faptul că aceștia declară ca „exista stocuri”. În plus, autoritățile ar trebui să se asigure ca rafinăriile vor avea suficientă materie prima (petrol) pentru procesare, aceasta fiind o problemă de siguranță națională”, a declarat afaceristul Ilie Ilinca.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: