spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesSe reiau lucrările la căsuța celor doi copilași orfani de tată din...

  Se reiau lucrările la căsuța celor doi copilași orfani de tată din Văgiulești

  Daniela Cîrjan vrea să reia lucrările la căsuța celor doi copilași orfani de tată din satul Covrigi, comuna Văgiulești. Aceasta, alături de alți voluntari au reușit să ridice o casă cu două dormitoare, baie, bucătărie, hol și o terasă. Din păcate, fondurile și materialele de construcții nu le-au permis voluntarilor să finalizeze amenajarea băii și bucătăriei, precum și racordarea la apă.

  „Va fi destul de dificil. Nu mai găsim voluntari ca să ne ajute. În afară de mobila pentru bucătărie, nu avem nimic. Locuința trebuie racordată la apă. Avem nevoie și de o fosă septică“, ne-a spus Daniela Cîrjan.

  Trăiesc dintr-o pensie și un ajutor social

  Familia din satul Covrigi este formată din cei doi frățiori, Andrei și Alexandra, cu vârste de opt și zece ani, mama lor, care a suferit un accident şi se deplasează cu mare greutate, și bunica, bolnavă și ea, singura care mai are grijă de micuți. Tatăl a murit în urmă cu patru ani, în urma unei afecțiuni medicale. Mama a rămas cu probleme grave de sănătate, în urma unui accident. Aceasta a căzut dintr-o căruță și s-a lovit la cap.

  „Copiii sunt bine. Merg la școală zi de zi și sunt ascultători. Mama își continuă tratamentul. Medicamentele o costă 500 de lei pe lună. Plătește din ajutorul social de la primărie și din pensia mamei ei, bunica lui Andrei și Alexandrei, care primește doar 700 de lei pe lună“, a mai povestit Daniela Cîrjan. Aceasta a reușit, cu ajutorul voluntarilor, să ridice o casă nouă pentru familia greu încercată din Covrigi.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: