spot_img
15.8 C
Târgu Jiu
marți, iunie 6, 2023
Altele
  AcasăSocialStart la curățenia de primăvară în municipiul Târgu Jiu!

  Start la curățenia de primăvară în municipiul Târgu Jiu!

  Începând cu 15 martie, autorităţile locale vor demara ,,Marea curăţenie de Primăvară”. Reprezentanţii municipalităţii au anunţat că vor mobiliza aproximativ 80 de angajaţi Edilitara, dar şi beneficiari ai ajutorului social care vor avea grijă ca orașul să fie înfrumusețat până la sosirea sărbătorilor pascale. Anul trecut, această acţiune era demarată la începutul lunii martie, însă de această dată întârzierea de aproximativ două săptămâni a a fost cauzată de precipitaţiile căzute la sfârşitul lunii februarie.

  Pentru că meteorologii anunţă temperaturi ridicate în următoarea perioadă, autoritățile locale s-au gândit că este momentul să treacă la pregătirile pentru curăţenia de primăvară. Acțiunile desfășurate în parcuri, pe străzi și în cartierele din municipiu se vor desfășura cu ajutorul angajaților Edilitara dar și al cetățenilor care primesc ajutor social. 80 de angajați ai Edilitara vor fi mobilizați începând cu data de 15 Martie să igienizeze orașul.

  ,,De regulă, acţiunile de curăţenie erau demarate la începutul lunii martie, dar nu am putut pentru că anul acesta, de 1 Martie făceam deszăpezire. Tot sectorul salubritate, tot sectorul confecţii metalice, toţi cei de la partea de întreţinere şi reparaţii străzi vom intra să facem acele mici reparaţii şi curăţenia care e necesară după perioada de iarnă. Toaletări şi reduceri de gard viu am făcut şi până acum, pe perioada de iarnă. O să fie utilaje puse la dispoziţie pentru această activitate”, a spus Ionuţ Jilăveanu, şef Serviciu de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei municipiului Târgu Jiu.

  Autoritățile locale fac apel și la asociațiile de proprietari să participe la activ la acțiunile Primăriei.,,Vrem să declanşăm curăţenia de primăvară de la data de 15 martie. Noi sperăm să ne încadrăm până la sărbătorile pascale. Vom contacta toate asociaţiile de proprietari de pe raza municipiului Târgu Jiu şi vom face o eşalonare a activităţilor pe anumite zone. Sperăm să avem sprijinula asociaţilor de locatari. Vom face curăţenie în totalitate, inclusiv amenajarea de băncuţe acolo unde au fost deteriorate şi multe astfel de acţiuni”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

  În Luna Curăţeniei, respectiv luna Martie, pe lângă salubrizare şi igienizare, prioritare vor fi şi reparaţiile drumurilor din municipiu după trecerea iernii, refacerea marcajelor rutiere și curățenia în zonele verzi. Sperăm să acoperim tot oraşul până la Paşte.

  „O să solicităm şi ajutorul asociaţilor de proprietari. Sunt şi zone unde aceştia ies să facă curăţenie şi fără solicitarea noastră. Vom demara refacerea marcajelor rutiere, refacerea marcajelor prin parcări. Deja am stabilit ca de săptămâna viitoare să se intre în schimb de zi, schimb de noapte pentru refacerea marcajelor rutiere”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şef Serviciu de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei municipiului Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: