spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăSocialTaximetriştii, rău platnici către stat

  Taximetriştii, rău platnici către stat

  Recuperarea impozitelor, cu doar câteva săptămâni înainte de încheierea anului, pare un fel de misiune imposibilă pentru angajaţii Direcţiei de Taxe şi Impozite. Până în prezent, potrivit Marianei Budulan, directorul instituţiei, a fost realizat un buget de 85%, sursele cu cea mai mică realizare fiind amenzile şi impozitul pe maşini.

  Gorjenii posesori de maşini care pleacă în străinătate sau care se mută în alt judeţ fără a anunţa şi la Direcţia de Taxe şi Impozite, le pun beţe în roate angajaţilor acestei instituţii. Recuperarea datoriilor de la impozitul pe mijloace de transport devine, astfel, aproape imposibilă. „Avem probleme cu urmărirea contribuabililor care pleacă şi ne este imposibil să stabilim unde se află şi să recuperăm sumele pe care ni le datorează”, a declarat Mariana Budulan. Un alt sector în care recuperarea datoriilor către stat este la fel de greu de realizat este cel al amenzilor. Sancţiunile, dacă nu sunt plătite la timp, se transformă în ore de muncă în folosul comunităţii. Totuşi nimeni şi nimic nu îi obligă pe sancţionaţi să presteze aceste ore de muncă. „Stăm rău cu încasările la amenzi. Sunt sume mari pe care cei care le primesc, în principal tineri fără ocupaţie şi care nu realizează venituri, nu au de unde să le plătească”, a precizat Budulan. Puţine sunt cazurile în care persoanele amendate s-au prezentat să îşi realizeze orele de muncă în folosul comunităţii.

  Datorează mai mult de un miliard de lei

  O altă gaură în buget o reprezintă şi datoriile din anii 2006 şi 2007 pe care taximetriştii le au. Aproximativ 100 de şoferi de taxi încă mai au de plătit sume destul de mari către Direcţia de Taxe şi Impozite. „Rămân sumele mari restante din 2006 şi 2007, ale taximetriştilor. Este vorba despre aproximativ 6 miliarde de lei vechi”, a declarat Mariana Budulan. Potrivit acesteia, cel mai mult are de plătit către stat un taximetrist care datorează nu mai puţin de un miliard şi o sută de milioane de lei vechi. Aceşti 100 şoferi de taxi care nu şi-au plătit nici până acum datoriile sunt, de asemenea, greu de găsit, majoritatea lucrând de câţiva ani în străinătate. Aşa se face că, mai mult ca siguri, mulţi gorjeni nu ţin la superstiţia potrivit căreia e bine să intri într-un an nou fără datorii.

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: