spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
vineri, octombrie 4, 2024
Altele
    AcasăNews AlertVictorie mare pentru Energia

    Victorie mare pentru Energia

    Din nou atmosferă de meci mare aseară în Sala Spoturilor din Târgu-Jiu, atmosferă europeană la un nou meci al Energiei în cupele europene. Lukoil a venit la Târgu-Jiu să-și joace ultima șansă de a mai trage speranțe să iasă din grupe, dar au pierdut. Bulgarii sunt ca și eliminați, în timp ce Energia continuă să aibă șanse la calificare în primăvara europeană.

    Debutul partidei a fost unul senzațional pentru olteni care au pornit ca fin tun în fața bulgarilor, 10-0 scorul după 2 minute de joc. Oaspeții au început să se apere mai bine, au recuperat mingi, și s-au apropiat de olteni, 10-6 în minutul 4. Gazdele și-au luat din nou avânt, 15-8, ecartul păstrându-se până la finalul primul sfert, 22-16. Bulgarii au intrat în joc, au început să recupereze din handicap, de la 23-18 s-a ajuns la un moment dat la 25-26 în minutul 15, prima dată în acest meci în care vizitatorii au condus. La pauza mare, scorul a fost de 34-32, un avantaj fragil al Energiei, și asta datorită scorului 12-16, scorul sfertului doi.

    Sfertul trei na fost unul jucat sub auspiciile erorilor. Ambele echipe au aruncat în disperare la coș, dar cu prea puține realizări, așa că cine a greșit mai puțin a ieșit în câștiga gazdele au început tare, au avut 38-32 dar desele ratări au îngropat avantajul, așa că în minutul 27 s-a ajuns la 40-40. Ba mai mult, bulgarii au avut 40-43 cu două minute înainte de finalul sfertului trei, gorjenii egalând în ultima secundă la 46-46 prin Watson. În ultimele 10 minute s-a jucat totul. Antrenorul gorjenilor Constantinides a mizat încă din start pe cel mai bun 5, iar scorul a fost favorabil oltenilor, 53-50 sau 56-53. Oaspeții au condus și ei, 56-57, dar rapid s-a făcut 61-57, însă la fel de s-a ajuns la 61-63, dar oltenii au egalat la 63-63 cu 50 de secunde înainte de final. Bulgarii au ratat un atac, la fel și românii, așa că s-a ajuns în prelungiri. În over time, Energia a fost echipa mai lucidă, bulgarii au ratat câteva atacuri rarisime, așa că s-a ajuns la 69-65 cu 38 de secunde înainte de final, avantajul fiind conservat, așa că Energia s-a impus cu 72-67.

    Fără Darby o lună

    Idolul tribunelor de la Târgu-Jiu, americanul Louis Darby nu a evoluat în ,meciul de aseară din pricina unei accidentări. Problema medicală a baschetbalistului este destul de serioasă, dureri la tendonul lui Achile, așa că după un prim examen medical medicii au anunțat că jucătorul va absenta de pe teren cel puțin 3 săptămâni, însă sunt șanse mari să rateze toate meciurile din acest final de an. Astfel, venirea lui Sullivan este ca o mănușă pentru gorjeni care începând din week-end se vor putea baza pe serviciile jucătorului transferat în urmă cu o săptămână.

    Grupă complicată

    Rezultatele din etapa a 3-a din Grupa B a EuroChallenge, cea din care face parte și Energia au complicat și mai mult situația din grupă. În meciul dintre Kormend și Tartu Rock, estonienii s-au impus în Ungaria și au luat o opțiune serioasă la calificare având în acest moment două victorii, la fel ca și Kormend.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!