spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, octombrie 5, 2024
Altele
    AcasăNews Alert"Nu mă sperie gândul retrogradării"

    „Nu mă sperie gândul retrogradării”

    Energia este ultima în Liga Națională cu doar o victorie după 11 etape. Sâmbătă se încheie turul de campionat, iar gorjenii riscă să încheie turul cu doar o victorie fiind în mod detașat ultimii în prima divizie, ceea ce nu e deloc confortabil. Cu toate că sunt mai aproape de Liga a 2-a decât de supraviețuire, cei de la Energia nu se tem de retrogradare, ba chiar toată lumea anunță faptul că această echipă nu va lua drumul eșalonului secund.

    Andrei Enache, jolly-jokerul Energiei este optimist. Totodată conducătorul de joc al Energiei recunoaște faptul că nu se aștepta la un parcurs așa de slab al echipei sale. „Dacă cineva mi-ar fi spus la începutul campionatului că înainte de finalul turului cu o etapă vom avea trei puncte, i-aș fi spus că e nebun probabil, cred că fiecare dintre noi, din componenții echipei, ne aflăm pentru prima dată în situația de-a câștiga un meci din unsprezece. Stăm și noi de vorbă și efectiv nu ne vine să credem”, spune Enache. Acesta nu-și găsește explicația pentru parcursul acesta modest. „E greu și pentru noi să trecem peste acest moment, moment psihologic. Am avea nevoie neapărat de o victorie, chiar dacă Baia Mare e o echipă foarte puternică, cred că pleacă cu prima șansă, dar, după cum ați văzut și în meciul cu Dinamo, nu ne vom da la o parte, vom juca tot ce putem noi. E greu să joci în 8-9 oameni un meci întreg, când toate echipele schimbă, dar asta nu mai contează acum”, a mai spus Enache.

    Nu realizează pericolul?

    Ei bine, situația la echipa de handbal este dramatică, iar de acum încolo orice pas greșit poate cântări mult. Cu toate astea, Enache spune că nu se teme de retrogradare. „Nu mă sperie gândul retrogradării, nu m-am gândit la asta nicio secundă, indiferent că situația este cum este, eu personal și cred că nimeni din cadrul echipei nu ia în calcul retrogradarea acum, chiar dacă suntem pe ultimul loc în clasament având trei puncte. Cred că în play-out lucrurile vor sta altfel, vor reveni din jucătorii accidentați și cu anumite achiziții cu siguranță lucrurile vor sta altfel, pentru că nu este locul echipei în nici un caz aici”, a mai spus Enache.

    În acest moment, jucătorii de la Energia au salariile blocate, nu total, ci în procent de 50%. Această măsură a fost luată pentru a-i deștepta cumva pe jucători, însă până acum nu are efect. „Ce-am putea să zicem când am câștigat un singur meci? Noi, cei care suntem implicați, știm tot ceea ce este în cadrul echipei, dar din moment ce ai o singură victorie din 11… Oricum, au fost foarte corecți cu noi, sunt alături de noi, ne sprijină și noi o să facem tot ce putem ca să câștigăm meciul de sâmbătă, care cu siguranță nu va fi ușor”, mai spune Enache. În sport se spune că victoriile aduc victorii, dar la Energia se pare că eșecurile aduc eșecuri. Tocmai de aceea Enache spune că echipa lui nu mai are încredere în propriile forțe. „Încrederea în forțele proprii cam dispare atunci când vin atâtea înfrângeri, în orice sport, în orice domeniu același lucru se întâmplă. Când lucrurile merg rău, e foarte greu, când te afunzi, e foarte greu să ieși de acolo. Cu siguranță, numai noi putem face lucrul acesta și să legăm 2-3 rezultate pozitive, începând de sâmbătă”, a m ai declarat Enache.

    Planuri mărețe

    Cei de la Energia visează, visează cu ochii deschiși, vor două victorii din următoarele trei meciuri. Ceva mai realist, Enache spune că orice este posibil din meciurile cu Minaur, Tutda și Vaslui. „Putem să câștigăm toate trei meciurile care urmează, putem să le și pierdem, putem să câștigăm doar două, așa să… Important e să le luăm pas cu pas, cred că dacă am reuși o victorie cu echipa din Baia Mare pentru noi ar fi o încărcătură foarte puternică și, cu siguranță, lucrurile se vor schimba, dar asta rămâne de văzut după meci. Fizic stau foarte bine, n-am nicio problemă acum. În toate meciurile toţi au jucat 50 de minute minim şi atunci când joci pe atac 50-60 de minute, plus apărare, e normal ca randamentul oricărui jucător să nu mai fie cel de la începutul meciului, dar asta practic nu contează, noi trebuie să găsim soluţiile şi să facem în aşa fel încât să dăm randamentul cel mai bun”, a încheiat Enache.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!