spot_img
20.1 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 3, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia, la trântă cu asiaticii!

    Energia, la trântă cu asiaticii!

    Echipa olteană va avea un meci infernal la Astana

    Echipa de baschet Energia Târgu-Jiu va evolua în această după-amiază în deplasare tocmai în Kazakstan, în Asia. Deși vorbim de o competiție europeană, cei de la BC Astana a cerut la FIBA, forul european de baschet dreptul de a juca în cupele europene urmând a-și lua angajamentul de a suporta jumătate din costurile deplasărilor echipelor care vin în Asia. În această după-amiază, Energia va evolua pe terenul campioanei din Kazakstan, BC Astana. Un duel ce pare inegal dacă vorbim de bugetele celor două echipe, de investiții și ambiții. Dacă târgujienii se află la debut în Europa, cei de la BC Astana au deja state vechi în competiția europeană, așa că la prima vedere duelul este inegal. Însă, gorjenii se mobilizează altfel în aceste meciuri în care singuri își pot crește cota de piață, așa că jucând cu ambiție, târgujienii pot da marea lovitură.

    Cred în șansa lor

    În acest an de EuroChallenge, BC Astana a învins deja de două ori CSM Oradea în prima fază a grupelor din competiția europeană. În faza a doua, asiaticii vor da peste gorjenii de la Energia, echipă care până acum s-a dovedit a fi o echipă de casă, așa că meciul de astăzi de la ora 20.00 locală, 16.00 la București este cu o favorită certă, BC Astana. Cei de la Energia au fost zmei acasă și mielușei în deplasare, trupa lui Antonis Constantinides pierzând toate cele trei partide jucate pe teren străin în Europa dar și câștigând toate cele patru meciuri de acasă. Și cum meciul de astăzi este în deplasare, pronosticul pare să fie 1 solist.
    Dar, gorjenii se încăpățânează și cred în șansa lor, mică, care este. „Mergem să jucăm şi la Astana, chiar dacă este o echipă mult mai bună decât noi ca şi rooster, pentru că jumătate din echipa lor juca anul trecut în Euroligă, nu pot să le spun jucătorilor să nu joace. Eu le-am spus şi înainte de meci, atât pentru mine ca antrenor, cât şi pentru ei ca jucători este o provocare să întâlneşti o echipă cum este Astana”, spune Antonis Constantinides. Și americanul Louis Darby este încrezător. „Nimeni nu se aştepta să fim în Last 16 în EuroChallenge şi dacă vom reuşi şi alte surprize nu ne vom da la o parte de la acest lucru, pentru că asta ne dorim. La Astana va fi un meci dificil, cu o echipă foarte bună, cu nume foarte mari, dar noi avem în echipă jucători care nu se tem de niciun alt jucător şi de nicio altă echipă”, a comentat Darby. În prima etapă din această fază a doua a competiției, Energia a câștigat pe teren propriu împotriva vicecampioanei Belgiei, Okapi Aalstar, scor 93-60, în timp ce formația pregătită de Aleksandar Trifunovic, BC Astana a cedat în Italia pe terenul celor de la Enel Brindisi cu scorul de 65-74.

    Astana de speriat

    Ei bine, adversara Energiei are un buget uriaș, este multiplă campioană a Kazakstanului, iar în acest moment ocupă locul 1 în campionatul intern. Aleksandar Trifunovic este antrenorul acestei echipe care dispune de un lot format din 8 sportivi autohtoni, 4 americani, un sloven și un croat. Ca și cifre, media de înălțime este de 2.00 metri, în timp ce media de vârstă este de 25.8 ani. Cel mai bun jucător din lotul Astanei este J’Covan Brown, care până acum în EuroChallenge a acumulat medii de 20.3 puncte pe meci, 3.7 recuperări, 3.4 pase decisive și 22.4 unități în dreptul eficienței, totul în 36.6 minute jucate pe meci.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!