spot_img
18.1 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia, gata de play-off !

    Energia, gata de play-off !

    Alin Bădescu spune: „Putem face o figură frumoasă și în campionat, putem ajunge în Final Four”

    Echipa de baschet Energia Târgu-Jiu se află la două meciuri distanță de accederea în play-off, meciuri pe care în mod normal gorjenii nu le pot pierde pe ambele și astfel să rateze accederea în top 4 la finele sezonului regulat. Așa se face că Energia așteaptă cu interes etapa de sâmbătă, în special meciul dintre BC Mureș și U Cluj, partidă care va decide configurația finală a clasamentului în Liga Națională. Gazdele nu sunt interesate prea mult să câștige, așa că doar victoria Mureșului contează pentru ca Energia să termine pe locul 3. Cel mai probabil, Energia va întâlni BC Mureș mai departe în play-off, locul 4 va juca împotriva locului 5, Energia având avantajul terenului propriu într-un duel ce s-ar întinde pe durata a 5 jocuri.

    Așa se joacă

    Play-off-ul Ligii Naționale de baschet masculin este programat să demareze pe data de 10 aprilie și se va încheia pe data de 29 mai. Potrivit regulamentului toate fazele play-off-ului se desfășoară în sistemul cel mai bun din cinci jocuri. Meciurile 1, 2 și 5 se desfășoară pe terenul echipelor mai bine clasate în sezonul regulat, iar meciurile 3 și 4 pe terenul echipei mai slab poziționate în sezonul regulat. Sezonul regulat este programat să se încheie pe 28 martie, după care va începe Final Four-ul Cupei României. Confirm programului, play-off-ul demarează pe 10 aprilie, în vinerea Paștelui, primele două meciuri jucându-se pe 10 și 11 aprilie, adică în sâmbăta Paștelui.

    Vor în Final Four

    Cei de la Energia au ajuns într-un Final Four, acolo unde nimeni nu le-ar fi dat vreo șansă să ajungă, în EuroChallenge. Dar, gorjenii vor să repete isprava și să ajungă în semifinalele campionatului intern. „Putem face o figură frumoasă și în campionat, putem ajunge în Final Four. Echipa are sete de performanță, sunt convins că vom fi una din cele patru echipe din Final Four. Din păcate, din motive pe care le știți și nu țin de noi, am ratat calificarea în Final Four-ul Cupei României”, spune Alin Bădescu, șeful CS Energia.

    EuroChallenge în Turcia sau Germania

    Forul continental, FIBA, cel care organizează competiția EuroChallenge va decide în aceste zile unde va avea loc Final Four-ul EuroChallenge. Se pare că în acest moment două echipe calificare în această fază au solicitat organizarea turneului final, echipele din Turcia și Germania. Această acțiune de organizare presupune suportarea tuturor cheltuielilor de organizare, de la cazare și masă pentru echipe și delegați până la asigurarea unui climat propice competiției.

    Programul complet al playoff-ului:

    Turul I:
    Meciul 1 – 10 aprilie (vineri); Meciul 2 – 11 aprilie (sâmbătă); Meciul 3 – 18 aprilie (sâmbătă); Meciul 4 – 19 aprilie (duminică); Meciul 5 – 23 aprilie (joi).
    Turul II (Semifinale):
    Meciul 1 – 29 aprilie (miercuri); Meciul 2 – 30 aprilie (joi); Meciul 3 – 6 mai (miercuri); Meciul 4 – 7 mai (joi); Meciul 5 – 11 mai (luni)
    Turul III (Finala):
    Meciul 1 – 17 mai (duminică); Meciul 2 – 18 mai (luni); Meciul 3 – 24 mai (duminică); Meciul 4 – 25 mai (luni); Meciul 5 – 29 mai (vineri).

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!