spot_img
12.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăEconomicCriterii de disponibilizare

    Criterii de disponibilizare

    Comisia mixtă de negociere formată din sindicatele şi administraţia CEO, s-a întâlnit ieri în vederea semnării adiţionalului la contractul colectiv de muncă, prin care se va modifica articolul 70. Astfel, dacă ambii soţi sunt pensionabili, măsura se va aplica amândurora, şi nu doar unuia cum era până acum. La discuţii s-a avut în vedere şi stabilirea criteriilor necesare programului de disponibilizare încât să nu se ajungă la probleme sociale.

    Sindicatele si administraţia din cadrul CE Oltenia s-au reîntâlnit ieri în vederea stabilirii criteriilor de disponibilizare, încât să nu se ajungă la interpretări ce pot da naştere la probleme sociale. „Prin aceste discuţii sperăm să reuşim să rezolvăm această problemă legată de disponibilizare, încât să nu existe probleme sociale, totul să se îndeplinească cu buna credinţă. S-a luat decizia închiderii şi conservării unităţii de la Brăila şi vor pleca toţi salariaţii, dar sunt şi voluntari care doresc să plece la cerere. Pe parcursul acestor zile se vor stabili criteriile suplimentare de disponibilizare. Noi suntem deschişi să discutăm toate aspectele în interesul companiei şi al salariaţilor, dar şi al colegilor ce părăsesc compania”, a declarat Ion Ruşeţ. Tot ieri, s-au purtat discuţiile necesare semnării unui act adiţional de modificare a articolului 70 din Contractul Colectiv de Muncă. În situaţia în care ambii soţi sunt pensionabili, măsura se va aplica celor doi soţi, fapt ce nu era valabil până în prezent. „Vom încheia un adiţional, care este o modificare a articolului 70, în care toţi au căzut de acord, dacă ambii soţi sunt pensionabili, măsura se va aplica ambilor”, a mai precizat Ruşeţ.

    Căldăruşe: „vrem date concrete”

    Ca şi criteriu de disponibilizare, s-a decis să se prelungească perioada avută în atenţie, din iunie până la 31 decembrie 2017. „Iniţial acest articol s-a dorit a fi o formă de protecţie atunci când nu se îndeplinesc condiţiile de pensionare. Acum se revine şi va fi refăcut acel articol în ceea ce priveşte restructurarea în caz de pensionare soţ –soţie”, a explicat Căldăruşe, legat de modificarea art. 70 din CCM /2015. În ceea ce priveşte criteriul de disponibilizare, liderul de sindicat doreşte ca ceea ce se va stabili să fie de fapt un criteriu corect pentru întreg personalul CE Oltenia, fără nicio avantajare. Astfel, pentru cei care îndeplinesc condiţiile de pensionare s-a prelungit perioada cu şase luni, respectiv până la 31 decembrie 2017. Începând de astăzi, angajaţii din CEO vor intra într-o minivacanţă de sărbători de două săptămâni.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: