spot_img
8.5 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 1, 2024
Altele
    AcasăNews AlertDoi copii din Gorj au nevoie de donatori de celule stem

    Doi copii din Gorj au nevoie de donatori de celule stem

    Doi copii, unul din Motru și altul din Târgu-Jiu au nevoie urgentă de donatori de celule stem. Annes Iacobescu, de 10 ani și Flavian Voican, de 7 ani au fost diagnosticați în urmă cu șase luni cu leucemie acută mieloblastică, o formă foarte gravă și destul de rară. Ca să aibă o șansă la viață cei doi copii au nevoie de un donator de celule stem hematopoietice. Pentru a găsi acest donator, familia, dar și alți oameni de bine s-au implicat într-o campanie umanitară ce va fi organizată
    mâine la Motru și Târgu-Jiu. Medicii vor recolta probe de sânge, care vor fi apoi analizate pentru a se vedea cine poate deveni donator de celule stem pentru salvarea micuților.
    Campania de donare de sânge are loc mâine, între orele 09.00-10.00 în Motru la Spitalul Municipal și la Târgu-Jiu, la Școala Generală „Alexandru Ștefulescu”, unde va fi prezentă câte o echipă medicală pentru recoltarea probelor de sânge. Cei care vor să doneze sânge trebuie să aibă o stare de sănătate generală bună, să aibă vârsta cuprinsă între 14-45 ani și să nu sufere de boli cronice.
    Sursa: radioomega.ro

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!