spot_img
18.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 28, 2024
Altele
    AcasăNews AlertAnunț IMPORTANT pentru FIRMELE din România!

    Anunț IMPORTANT pentru FIRMELE din România!

    O amnistie fiscală ar aduce capitaluri importante în România, care ar putea produce plus valoare, iar verificările vor continua chiar şi fără formularul 088, însă ulterior obţinerii codului de TVA. Sunt declaraţiile fostului şef al Fiscului, Dragoş Doroş, acordate într-un interviu pentru Capital.

    Fostul şef al ANAF a vorbit şi despre încasările din anul 2016, care au fost cu peste 2,5 miliarde de lei mai mari faţă de cele din anul 2015, dar şi despre banii recuperaţi de ANAF din valorificarea bunurilor sechestrate sau intrate în proprietatea statului, în urma sentinţelor definitive.

    Capital (cotidian): Cu alte cuvinte, formularul 088 se va înlocui cu proceduri mai dure, după obţinerea codului de TVA?

    Dragoş Doroş (ministru): Vorbim de aceleaşi proceduri, nu vor fi mai dure. Există un proces continuu pe care l-am început încă de anul trecut prin simplificarea formularului şi anume acela de a obţine informaţiile cerute de formular, acelea care sunt disponibile, de la alte instituţii ale statului. Am făcut un pas prin faptul că nu mai ceream contractele de muncă, nu mai ceream dovezile pentru sediu. Şi acum se mai face un pas, respectiv restul de informaţii se vor obţine tot de la instituţii şi nu de la contribuabili. Dar verificările se vor face în continuare. Se lucrează la proceduri până la 1 februarie. Acum nimeni nu contestă că, în sine, formularul 088 a fost util. Adică e bine să ai grijă să ai contribuabili bun platnici. Faptul că el, în acelaşi timp, a fost reclamat de mediul de business că era o piedică împotriva start-up-urilor, e adevărat şi de aceea s-a eliminat. Însă necesitatea de a supraveghea a rămas. Iar modul de lucru al ANAF se va adapta în consecinţă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!