spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăEconomicEC Lupoaia, pilonul SNLO

    EC Lupoaia, pilonul SNLO

    Moment important pentru minerii de la EC Lupoaia, care împreună cu administraţia şi sindicatele au sărbătorit împlinirea a peste trei decenii de activitate. La ceas aniversar, invitaţii au adus cuvinte de apreciere la adresa administraţiei, a minerilor şi sindicatelor, care prin profesionalismul de care au dat dovadă au făcut dintr-o simplă carieră, una etalon pentru mineritul din Oltenia.

    După ce a fost adus un moment de reculegere pentru cei trecuţi în nefiinţă şi care de-a lungul activităţii şi-au adus un aport la dezvoltarea carierei, Simpozionul a fost declarat deschis dezbaterilor. În timp ce foştii conducători au vorbit cu emoţii despre ceea ce a însemnat Cariera Lupoaia în viaţa lor, directorul general al SNLO, Daniel Burlan şi-a amintit de perioada în care lucra ca inginer în cadrul unităţii, de experienţa acumulată, dar şi de perspectivele de viitor ale unităţii.

    Burlan: „Aici m-am maturizat”

    Prezent la simpozionul organizat, directorul general al SNLO, Daniel Burlan, a povestit cu emoţii de perioada în care s-a maturizat, dar şi în care s-a format profesional. „Am o datorie în plus faţă de domnul director Zbârnaure, căruia trebuie să-i mulţumesc pentru că a fost omul care şi-a pus amprenta asupra activităţii mele, căruia îi datorez formarea şi realizarea mea profesională, care a avut încredere şi m-a susţinut. Sper că nu l-am dezamăgit şi nu-l voi dezamăgi”, a mai precizat directorul general Daniel Burlan. Cu emoţii, reprezentantul SNLO a vorbit şi despre oamenii cu care a lucrat şi despre care crede că „sunt oameni cu adevărat profesionişti, oameni cu experienţă, care au conştiinţă şi responsabilitate, cărora nu trebuie să le dai prea multe explicaţii pentru că ştiu ce au de făcut”. Viitorul Carierei Lupoaia arată că va exista activitate de extracţie şi pentru următorii 20 de ani. „A fost obţinută licenţa în perimetrul de extindere, vom deschide noi perimetre, vom pune accent pe programele de modernizare”, a mai declarat Burlan. Înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia nu va umbri, însă, dezvoltarea unităţii miniere, pentru că aşa cum a declarat directorul general al SNLO „unitatea are un viitor şi în cadrul Complexului Energetic Oltenia, pentru că lignitul de la Lupoaia în orice termocentrală ajunge la cel mai mic preţ”.

    Condescu: „Sperăm într-un viitor mai bun”

    Apelul la unitate pentru un viitor mai sigur a fost făcut de către liderul Marin Condescu, care a amintit administraţiei că restructurarea trebuie să se facă şi în alte sectoare, nu doar la cel de personal. „Restructurarea trebuie să se facă şi în alte sectoare, nu doar la personal. Trebuie să pregătim generaţiile viitoare iar forţa de muncă trebuie să fie bine pregătită”, a mai declarat preşedintele FNME Marin Condescu. Acesta i-a îndemnat pe cei prezenţi să dea dovadă de solidaritate în continuare, ca şi în anii precedenţi, când au fost depăşite cu bine momentele de cotitură.

    Iovan: „Sper să ne întâlnim şi peste 10 ani”

    Cu o producţie de peste 3, 2 milioane tone de cărbune, Cariera Lupoaia rămâne în continuare unitatea din cadrul SNLO, care a reuşit să menţină cel mai scăzut preţ la tona de cărbune. 35 de ani de activitate reprezintă o experienţă de-o viaţă, cariera începându-şi activitatea în 1976. Aici, de-a lungul vieţii, majoritatea salariaţilor s-au realizat profesional. La ora actuală, suntem singura unitate din cadrul SNLO, care am reuşit să ne menţinem la cel mai mic preţ de cost”, a mai precizat directorul Sorin Iovan. Cu un viitor în extracţia carbunelui, pentru următorii 20 de ani, Cariera Lupoaia va fi sărbătorită azi la cei 35 de ani de activitate. „Cariera Lupoaia are licenţă de exploatare pentru următorii 15 ani şi va parcurge aceşti ani. Legat de viitorul său spun că trebuie să fim optimişti şi va fi mult mai bine. Cariera Lupoaia va avea un cuvânt de spus în energia naţională, indiferent, care vor fi sursele alternative de energie”, a mai declarat directorul EC Lupoaia Sorin Iovan. Acesta a mai precizat că minerii din cadrul carierei se vor afla şi ei în centrul atenţiei, azi când vor fi invitaţi la o masă festivă.

    Bădiţa: „Vrem condiţii mai bune”

    În calitate de vicepreşedinte la sindicatul carierei, Nicolae Bădiţa a reamintit celor prezenţi, că rezultatele obţinute de EC Lupoaia se datorează în primul rând minerilor, celor care au muncit şi muncesc din greu. „Le aduc un omagiu celor care au lucrat şi care nu mai sunt printre noi. Acum nu se mai merge pe jos până în carieră, nu se mai spală în bălţi şi vrem condiţii mai bune pentru mineri, modernizate”, a mai declarat Bădiţa.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: