spot_img
12.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 21, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesSherlock Holmes-made in Romania

    Sherlock Holmes-made in Romania

    Au fost poliţişti, dar după pensionare nu s-au rezumat doar la plimbările prin parc, ci au continuat să-şi desfăşoare o altă activitate apropiată celei pe care a avut-o. Vorbim despre câţiva dintre foştii poliţişti din Gorj, care au ales o meseria de detectiv particular, după pensionare.

    La nivelul judeţului Gorj avem numai puţin de 24 de detectivi particulari, atestaţi după un examen susţinut serios în faţa poliţiştilor. Dintre cei atestaţi, mulţi sunt foşti poliţişti, care au îmbrăţişat cariera de detectiv particular, ce pare să prindă contur în judeţ. Condiţiile sunt aspre pentru cei care aleg să devină detectivi. „La nivelul judeţului Gorj au fost atestaţi în urma examenului susţinut, 24 de detectivi particulari. La examen au participat mai multe persoane, însă doar 24 au reuşit să devină detectivi particulari. La nivelul judeţului există două cabinete individuale de detectivi particulari”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Daniel Ionuţ Tică. Cazurile pe care detectivii sunt solicitaţi să le rezolve sunt diverse, dar cele mai des întâlnite sunt cele care privesc conduita şi moralitatea unei persoane. Paleta fiind mai largă, detectivii sunt solicitaţi deseori de persoane care doresc să-şi urmărească soţiile sau de ce nu chiar amantele.

    Îşi pun detectivii pe urmele amantelor

    „Din păcate sunt foarte multe cazuri în care anumite persoane investesc pentru a le urmări amantele. Au fost cazuri în care amanţii au cerut să le fie urmărite amantele, pentru a se convinge de fidelitate. Agenţi economici solicită de asemenea să le fie urmăriţi subordonaţii, pentru a se asigura că nu greşesc, că nu fură, de exemplu în cazul firmelor de pază. Alte cazuri care ne sunt solicitate vin din partea părinţilor ai căror copii sunt o problemă, în sensul că au indicii legate de consumul de droguri, de băuturi alcoolice. Creează probleme la şcoală şi în societate şi vor să afle mai multe despre ceea ce fac şi în ce mediu îşi petrec timpul. Sunt doar câteva din cazurile care ne sunt solicitate să le urmărim”, spune directorul executiv al unui cabinet individual de detectivi particulari din Târgu-Jiu, Marius Tomescu. Nici firmele nu se lasă mai prejos, atunci când vine vorba de loialitate. Patronii unor firme de pază au cerut detectivilor să le urmărească subordonaţii, mai ales pe cei care au în pază diferite obiective. Marius Tomescu spune că sunt din ce în ce mai mulţi oameni care îmbrăţişează cariera de detectiv particular, meserie ce pare a prinde contur în judeţ.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!