spot_img
15.8 C
Târgu Jiu
vineri, octombrie 11, 2024
Altele
    AcasăNews AlertVictorie sigură !

    Victorie sigură !

    Energia nu are cum să piardă meciul din această seară cu moldovenii

    Echipa de baschet Energia are o simplă formalitate de îndeplinit în această seară. Partida cu Poli Iaşi este cea mai uşoară a sezonului, şi asta fără a desconsidera adversarul. Atâta timp cât într-un tur de campionat moldovenii nu au câştigat nici măcar un meci, Energia nu poate să joace atât de prost şi să piardă meciul de acasă cu lanterna roşie a Diviziei A. şi cum este ultimul meci al turului, gorjenii vor să facă fanilor cadou un meci cu reuşite spectaculoase. Meciul va începe de la ora 19.00 în Sala Sporturilor din Târgu-Jiu unde sunt aşteptaţi mulţi fani ai Energiei…

    „Nu avem cum să pierdem”

    Toată lumea e sigură că Energia nu se poate împiedica de Poli Iaşi. Singurul semn de întrebare e legat de diferenţa la care se vor impune gorjenii. „Nu am emoţii, câştigăm sigur fără doar şi poate. Nu avem cum să pierdem”, a spus şeful secţiei de baschet de la Energia, Dan Cumpănaşu. Acesta crede că trupa lui Nikolic va face scor cu moldovenii. „Probabil o să începem meciul cu titularii iar apoi o să fie introduşi în teren şi jucătorii care au evoluat mai puţin. Sunt sigur că vom câştiga la o diferenţă mare, să mai îmbunătăţim situaţia la coşaveraj unde stăm cam rău. Avem a doua cea mai slabă apărare şi asta nu îmi place”, a declarat Dan Cumpănaşu.

    Şi din punctul de vedere al lui Slobodan Nikolic meciul din această seară are o câştigătoare care se ştie încă dinaintea startului meciului. „Cu Iaşiul e o formalitate”, spune Nikolic. Acesta se simte în continuare frustrat de rezultatul din meciul de la Mureş despre care a vorbit mai mult decât despre cel de astăzi. „Două zile am fost bolnav că am pierdut la Mureş. Am avut emoţii la meci, îmi pare rău că nu am câştigat deşi am avut ultimul atac. Am putea spune că suntem mulţumiţi, dar era mai bine dacă am fi câştigat. Sunt mai liniştit acum şi aştept meciul cu Iaşiul. Am jucat bine la Mureş, e greu să-i baţi acasă pentru că au o echipă puternică, un public fantastic. A fost o experienţă bună pentru noi”, a mai spus Nikolic.

    Probleme cu apărarea

    Energia are o apărare de carton. Gorjenii au încasat multe puncte şi stau rău în clasament. „Am avut probleme în apărare în tot sezonul. Am avut şi meciuri unde ne-am apărat bine, dar per ansamblu apărarea a fost dezastruoasă. Am primit multe puncte”, mai spune Nikolic. Şi Cumpănaşu are aceeaşi opinie. „Am primit în două meciuri peste 100 de puncte în fiecare joc. E mult şi nu e bine”, a spus Cumpănaşu. În acest moment, Energia are 1219 puncte încasate şi 1146 puncte marcate. Diferenţa e cam mare, iar Slobodan Nikolic ştie de unde vine această problemă, lipsa experienţei a unor jucători în momente cheie „Am avut oscilaţii în tur. La Mureş, de exemplu, Guţoaia a intrat pe teren şi a uitat tot ce i-am spus să facă. Stefan a avut o aruncare pripită, la ultimul atac am ştiut ce trebuie să jucăm dar nu am făcut-o. avem jucători tineri neexperimentaţi şi asta a cântărit în mai multe meciuri”, a mai comentat Nikolic. Această oscilaţie vine şi din cauza subţirimii lotului pe anumite poziţii. Astfel, la nivelul pivoţilor a fost cea mai mare problemă după accidentările lui Steffel şi Mocanu. Însă, după ce şi-a revenit Steffel, jocul a început să meargă bine, însă nu tot timpul. „După 2-3 meciuri bune, David Steffel se mulţumeşte cu puţin. Am încercat să vorbesc cu el, nu e genul de jucător care dau 100% la fiecare antrenament ca alţii, şi poate de aici apar probleme. Este o problemă că nu are o rezervă”, a mai spus Nikolic.

    Să vină vacanţa

    După meciul din această seară, Energia va intra în vacanţă. Dacă jucătorii sunt bucuroşi că vor pleca la casele lor şi nu vor mai munci, antrenorul Nikolic ar fi vrut ca sezonul să continue. „Vine o pauză de o lună, ceea ce nu e bine. Federaţia ar trebui să ia în calcul această treabă, ultimul meci e pe 20 decembrie iar următorul e pe 14 ianuarie. E o lună de pauză, iar când ne reunim după Anul Nou totul trebuie luat de la zero. Poate ar fi mai bine să se joace pe 28 decembrie şi apoi pe 7 ianuarie. Peste tot în Europa se joacă aşa, numai aici. Am un fiu în Polonia unde se joacă şi după Crăciun, şi joacă pe 23, după aceea pe 30 decembrie şi apoi pe 2 ianuarie. Vorbim de Polonia, ţară catolică unde sărbătorile contează mult. În zece zile fără antrenament cât e vacanţa pierdem totul. Numai spun de fotbalul din Anglia unde se joacă şi de Crăciun şi de Anul Nou. Şi în Cehia unde fostul preşedinte a murit, au fost două zile de doliu dar s-a jucat hochei. Există un program de pregătire pentru fiecare jucător în parte, dar …”, a comentat Nikolic.

    Termină anul sub obiectiv

    Chiar dacă vor câştiga meciul cu Poli Iaşi, oltenii nu se vor clasa în obiectiv la final de an. 100% Energia va termina pe locul nouă şi asta pentru că echipele din faţă au luat un avans de cel puţin două victorii în faţa gorjenilor. Între Energia care este pe locul nouă şi următoarea echipă, Asesoft Ploieşti sunt două puncte diferenţă. De fapt, sunt trei echipe cu 23 de puncte, Asesoft, CSM Bucureşti şi U Cluj. E greu de anticipat dacă Energia va reuşi în retur să prindă locurile de play-off, şi asta pentru că oltenii au nevoie de un parcurs bun în partea a doua a sezonului.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!