spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăActualitateCât costă o floare la început de an școlar?!

    Cât costă o floare la început de an școlar?!

    Prima zi de școală vine cu beneficii financiare pentru florari. Fiecare copil prezent la deschiderea noului an școlar a avut în mână cel puțin un buchet, astfel încât comercianții nu se pot plânge de lipsă de clienți. Unii recunosc că aceasta este una din cele mai profitabile zile din an, alții susțin că oamenii nu mai au bani și caută buchete la prețuri cât mai mici.

    Goana după un buchet de flori a început cu o săptămână înainte de 5 septembrie. În florăriile de renume comenzile au curs din timp. O confirmă patronii, care susțin că nu se pot plânge de lipsa clienților. “Este o perioadă aglomerată pentru noi. Începutul de an școlar este, de regulă, o zi plină de muncă. Am primit comenzi de buchete, în sensul că am ales cu clientul florile și în, dimineața respectivă, doar au venit și au ridicat comanda.

    Ca de fiecare dată, tradafirii sunt cele mai căutate flori. Se caută aranjamentele florale. Prețurile diferă, de la 30 de lei până la 200 de lei”, a declarat patronul unei florării din oraș. Și în piețele de flori a fost aglomerație. Cei întârziați, au optat pentru un buchet gata făcut. “Am cumpărat flori pentru doamna învățătoare. E un gest frumos, simbolic”, a declarat o mămică. “Să știți că nu mai are lumea bani. Cumpără, dar nu ca în alți ani. Toți se orientează spre buchete mai mici. Unii cumpără de rușine, să nu meargă cu mâna goală ”, a declarat un comerciant din piața de flori de pe Bulevardul Unirii.

    Prețurile practicate de comercianți, pe ultima sută de metri, sunt mai piperate decît în zilele obișnuite. Astfel, pentru un buchet clasic de trandafiri, cumpărătorii au scos din buzunar între 35 și 50 de lei, iar pentru un aranjament prețurile au sărit de 50 de lei. O frezie s-a vândut cu 10-15 lei firul, în schimb pentru crizanteme și lisianthus au fost la prețuri cuprinse între 7 și 12 lei bucata.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: