spot_img
27 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 28, 2024
Altele
    AcasăActualitateCod Roșu de caniculă în Oltenia. Avertizare de temperaturi extreme pentru weekend

    Cod Roșu de caniculă în Oltenia. Avertizare de temperaturi extreme pentru weekend

    Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări Cod Roșu de caniculă pentru județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș, valabile sâmbătă, 22 iunie, și pentru Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, sudul județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și municipiul București, duminică, 23 iunie. Temperaturile maxime vor atinge 39°C, iar minimele nu vor coborî sub 20°C, generând un disconfort termic deosebit de accentuat.

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri avertizări Cod Roșu de caniculă pentru sâmbătă și duminică, afectând județele Dolj, Olt, Teleorman, sudul județelor Vâlcea și Argeș, precum și județele Giurgiu, Ilfov, sudul Vâlcii, Argeș, Dâmbovița și municipiul București.

    Potrivit meteorologilor, valul de căldură va fi extrem de intens și persistent, cu temperaturi maxime de 38-39°C și minime de 20°C, pentru a patra și a cincea zi consecutiv, respectiv. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, provocând un disconfort termic deosebit de accentuat. Începutul săptămânii viitoare va aduce o restrângere a valului de căldură către regiunile sudice.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!