spot_img
5.6 C
Târgu Jiu
vineri, octombrie 18, 2024
Altele
    AcasăActualitateLaborator modern, la SEAU Novaci

    Laborator modern, la SEAU Novaci

    În cadrul “Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Gorj-etapa II, Aparegio Gorj și-a propus investiții în unitățile teritoriale-administrative: Târgu-Jiu, Motru, Rovinari, Bumbești-Jiu, Târgu-Cărbunești, Țicleni, Novaci, Tismana, Turceni, Peștișani, Turcinești, investiții ce se vor realiza prin intermediul a 26 contracte de lucrări, 2 contracte de furnizare și 4 contracte de servicii cuprinse în proiect.

    În cadrul proiectului se vor realiza, în principal, 25 stații de tratare a apei potabile, 61 km de conducte de aducțiune, 79 km de rețele de distribuție de apă potabilă, 3 stații noi de epurare ape uzate, 234 km de rețele de canalizare, 79 stații noi de pompare ape uzate.

    Astfel, în localitatea Novaci se derulează 3 contracte de lucrări. Pentru unul dintre ele, respectiv CL 18 “Proiectare și execuție lucrări la SEAU-Novaci“, lucrările au un procent de 73% din totalul de executat. În ultimul raport de progres realizat de Terra Dinamic, antreprenorul proiectului, se informează operatorul cu stadiul realizărilor , respectiv:

    Montarea echipamentelor și montarea termosistemului în camera tehnică din clădirea administrativă realizată în cadrul aceluiași contract. Astfel, noua stație de epurare va avea în dotare un laborator de analize echipat cu aparatură de ultimă generație, o parte din aparatură fiind regăsită mai jos:
    -Baie de apă electrică
    -Baie de nisip electrică
    -Aparat Kjeldahl pentru determinarea azotului total
    -Aparat Soxhlet pentru determinarea substanțelor extractibile
    -Cuptor electric de calcinare
    -Aparat pentru determinarea consumului chimic de oxygen
    -Aparat pentru determinarea oxigenului dizolvat și consum biochimic de oxygen
    -Sistem de filtrare la vid
    -Biuretă digitală

    De asemenea, laboratorul va putea efectua analize în timp real a calitătii apelor tratate atât din stația de epurare cât și din rețeaua de colectare a orașului, fiind dotat cu aparatură mobilă de prelevare de probe și analiză,”

    În paralel, se fac pregătiri și pentru probele de etanșeitate de la bazine tehnologice realizate în cadrul investiției.

    Proiectul “Proiectare și execuție lucrări la SEAU-Novaci“ are o valoare contractuală de 6.449.323,64 lei.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!